θηροφυλακή

Published on 29 Μαρτίου, 2016 | by Kynoclub

0

Εργασιακό Μπούλινγκ κατά Ομοσπονδιακού θηροφύλακα με την ανοχή της ΚΣΕ!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γαρυφάλλου

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα παρακολουθεί εδώ και αρκετούς μήνες τη δίωξη που υφίσταται ένας εκ των δυο (2) Θηροφυλάκων που ασκεί τα καθηκοντά του στη Σάμο και δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε πως κάθε μέρα που περνά γίνεται ακόμη πιο έντονη χωρίς οι αρμόδιοι να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να τον προστατέψουν!

Είναι ένα απίστευτο εργασιακό μπούλινγκ που υφίσταται ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εργασία του και ανταμείβεται για αυτό με τον χειρότερο τρόπο!

Αφορμή για το σημερινό μας δημοσίευμα είναι η εκ νέου επιτυχία του συγκεκριμένου Θηροφύλακα όπου την Τρίτη 22-3-2016 συνέλαβε σε περιοχή τηςΣάμου, άτομο το οποίο προέβαινε παρανόμως στην σύλληψη ωδικών πτηνών.

Κατασχέθηκαν τα μέσα παράνομης σύλληψης καθώς και τα κατεχόμενα και συλλαμβανόμενα ωδικά πτηνά τα οποία στην συνέχεια απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο παραβάτης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου και του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές.

Πρόκειται λοιπόν για τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Κοντοριάνο Γεώργιο.

Έναν θηροφύλακα που έχει βραβευθεί στο παρελθόν για τις επιδόσεις του στο κυνήγι της λαθροθηρίας!

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως ο συγκεκριμένος θηροφύλακας διώκεται από ” ανωτέρους” του, μέχρι και σήμερα παρά την εμπλοκή της αρμόδιας δημόσιας αρχής και υπό την ανοχή τηςΚυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος!!!

Ο Κοντοριάνος Γεώργιος είναι Πολύτεκνος πατέρας τεσσάρων (4) παιδιών που υπηρετεί στη Σάμο και οργανικά ανήκει στην ‘Β Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους (Κ.Ο.Α.)με έδρα την Μυτιλήνη.

Τελευταία του “δίωξη” ήταν να του καθυστερήσουν την καταβολή του μισθού του για πολλές ημέρες ενώ όλοι οι Θηροφύλακες είχαν πάρει κανονικά τα δεδουλευμένα τους!

Να θυμίσουμε ότι στον κ. Κοντοριάνο εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, του ήρθε στις 10 Δεκεμβρίου 2015 μετάθεση για την Χίο με την αιτιολογία ότι υπήρχε κενή θέση που έπρεπε να καλύψει αφήνοντας όμως τη Σάμο με την τεράστια έκταση που έχει, με έναν (1) μόνο θηροφύλακα και αυξάνοντας αυτούς τηςΧίου σε τρείς (3) και ενώ παράλληλα στη Μυτιλήνηυπηρετούν τέσσερις(4) θηροφύλακες!!!

Έτσι ο Θηροφύλακας κ. Κοντοριάνος έχοντας τη συμπαράσταση των συναδέλφων του αναγκάστηκε να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Β’ Κ.Ο.Α.με αποτέλεσμα να τα κερδίσει, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αναστέλοντας τη μεταθεσή του.

 

Ταυτόχρονα να υπενθυμίσουμε πως με εγγραφό της(11-12-2015) προς την ‘Β Κ.Ο.Α, ηΑποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Α.Δ.Α)ενημερώνει πως η απόφαση για την μετάθεση του συγκεκριμένου θηροφύλακα είναι παράνομη, δεν έχει εκτελεστική ισχύ και ζητά την ανακλησή της!

Όπως αναφέρει το έγγραφο της Α.Δ.Α Προιστάμενοςτων ιδιωτικών φυλάκων θήρας είναι ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Α!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Κοντοριάνου ο λόγος που ξεκίνησαν οι διώξεις εναντίον του ήταν η προσπάθεια του «Υπεύθυνου Θηροφυλακής»μέλους της Διοίκησης της Β΄ Κ.Ο.Α κ. Μαρνέζου Μανώλη να παρέμβει στο έργο του Θηροφύλακα.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μαρνέζος (σύμφωνα με αυτά που ισχύουν τώρα) είναι αιρετό Μέλος της Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους και ταυτόχρονα Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρλοβάσου και Υπεύθυνος Θηροφυλακής για όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Άρα ως Υπεύθυνος Θηροφυλακής της ‘Β Κ.Ο.Α. έχει την αρμοδιότητα να βγάζει το πρόγραμμα όλων των Θηροφυλάκων στα νησιά, ώστε να επιβλέπουν και να διώκουν κατά βάση την λαθροθηρία!

Να σημειώσουμε πως οι Θηροφύλακες σύμφωνα με τον Νόμο είναι Ειδικοί Ανακριτικοί Υπάλληλοι καιεξομοιώνονται με τους Δασοφύλακες του δημοσίου έχοντας εποπτεύουσα αρχή τη Δασική Υπηρεσία και άρα υπόκεινται στους νόμους και τις διατάξεις του κανονισμού της.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες του Θηροφύλακα κ. Κοντοριάνου, ο κ. Μαρνέζος προκειμένου να είναι αρεστός σε συμπολίτες του κυνηγούς φτάνει στο σημείο, να δίνει εντολή σύμφωνα με την οποία ο ίδιος θα υποδεικνύει σε ποια σημεία θα κάνει περιπολίες και ποιούς θα πιάνει και μετά την διαπίστωση παράβασης πρώτα από όλους να ενημερώνεται ο ίδιος και όχι η αρμόδια δασική αρχή, προφανώς για να δίνει τις «κατάλληλες κατευθύνσεις και εντολές».

 

Να σημειώσουμε επίσης πως οι Θηροφύλακες στις περιπολίες τους από τα περιπολικά αυτοκίνητα έχουν «ζωντανή σύνδεση» (με GPS) στην υπηρεσία τους καιτα στίγματα καταγράφονται καθ’ όλο το 24ωρο.

 

Πολλές φορές όπως καταγγέλει ο θηροφύλακας κ.Κοντοριάνος ο Υπεύθυνος Θηροφυλακής κ. Μαρνέζος του έδινε εντολές να γράφει άλλα στοΒιβλίο Κίνησης και να πηγαίνει… σε άλλα σημεία που υποδείκνυε εκείνος, κάτι που το αρνιόταν κατηγορηματικά σε καθημερινή σχεδόν βάση!

Αυτός ήταν λοιπόν και ο πραγματικός λόγος της διωξής του!

 

Είναι εξ ίσου σημαντικό επίσης να αναφέρουμε πως από τις 2 Δεκεμβρίου του 2015, υπάρχει και έγγραφη αναφορά – καταγγελία, του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τη ‘Β Κ.Ο.Α, τηνΑποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, τη Διεύθυνση Δασών Σάμου και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Σάμου και Καρλοβασίου, όπου ζητείται η προστασία του Θηροφύλακα ως μέλους του Συλλόγου και η άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών της μετάθεσης του, που αποφασίστηκε από την ‘Β Κ.Ο.Α!

Όπως επίσης ζητείται η άμεση αποκατάσταση των εργασιακών του σχέσεων με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους!

 

Είναι να απορεί κανείς όμως και με την αδιαφορία των αρμοδίων που βρίσκονται πάνω από τον “Σερίφη” κ.Μανώλη Μαρνέζο, αφού έχουν ενημερωθεί εδώ και μήνες και προφορικά αλλά και εγγράφως για τις δραστηριοτητές του και κανείς δεν έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα!

Το πιο σοβαρό όμως απ’ όλα είναι η πληροφορία που έχουμε πως ο κ. Μαρνέζος Εμμανουήλ βρίσκεταιΠΑΡΑΝΟΜΑ στη θέση που βρίσκεται, αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙτα απαραίτητα προσόντα (τίτλο εκπαίδευσης) που πρέπει να έχουν τα μέλη του Δ.Σ. της Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους και ενώ του έχουν ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να τα καταθέσει,αρνείται τα προσκομίσει προβάλλοντας νομιμοφανείς προφάσεις όπως π.χ. υποβάλλει μόνο μία απλή υπεύθυνη δήλωση, αλλά φυσικά όχι τους τίτλους!!!

Και παρόλα αυτά οι αρμόδιοι τον κρατούν ακόμη στη θέση του!!!

 

Εξετάζεται από την εφημερίδα μας ακόμη και άλλα μέλη του Δ.Σ. της Β΄ Κ.Ο.Α να μην έχουν τα απαραίτητα προσόντα και θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος από αυτούς που έχουν την ευθύνη!

 

Ελπίζουμε ότι το σημερινό μας δημοσίευμα θα είναι η αφορμή να μπεί ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη τακτική που υπάρχει τα τελευταία χρόνια με την θήρα στο Νομό της Σάμου και οι αρμόδιοι που εν αγνοία τους (θέλουμε να πιστεύουμε) αφήνουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, να ανταποκριθούν σκύβοντας πάνω από το πρόβλημα!

Ενώ όλοι τους σχεδόν, ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ αποδέχονται ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τον τρόπο λειτουργίας της ‘Β ΚΟΑ…κανείς δεν κάνει κάτι στη πράξη ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτό!

 

Πηγή: http://i-samos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας