ψαρεμα

Published on 14 Απριλίου, 2016 | by Kynoclub

0

Σε κρίσιμη κατάσταση μάνα και γιος – Κατανάλωσαν λαγοκέφαλο!

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, 65χρονη, η οποία φαίνεται να υπέστη τροφική δηλητηρίαση, ύστερα από κατανάλωση λαγοκέφαλων ψαριών, τα οποία ψάρεψε ο γιος της ηλικίας 21 χρόνων.

Στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται, επίσης διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, και ο 21χρονος, ο οποίος επίσης κατανάλωσε λαγοκέφαλους.

Πρόκειται για τουρίστες από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις έξι χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, με ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής, ο 21χρονος από τη Ρωσία, σε κωματώδη κατάσταση, με τη μητέρα του ηλικίας 65 χρόνων, η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών οι επί καθήκοντι ιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης της 65χρονης, η οποία αφού επανήλθε διασωληνώθηκε, όπως και ο γιός της.

Από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία, φαίνεται ότι η κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα δύο άτομα οφειλόταν σε τροφική δηλητηρίαση, και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εισήχθηκαν στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης.

Η 65χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας του γιου της είναι κρίσιμη, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με τη μητέρα του.

Από εξετάσεις που έγιναν από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, φαίνεται ότι η δηλητηρίαση των δύο Ρώσων τουριστών προήλθε από κατανάλωση λαγοκέφαλων ψαριών.

Από μαρτυρία φιλικού τους προσώπου, ο 21χρονος είχε ψαρέψει τους λαγοκέφαλους χθες το πρωί. Μετά την κατανάλωση των ψαριών και αφού αυτός και η μητέρα του ένιωσαν αδιαθεσία, ο 21χρονος τηλεφώνησε στον αδελφό του, στη Ρωσία, και του ανέφερε ότι υποψιαζόταν πως ο ίδιος και η μητέρα τους δηλητηριάστηκαν από τη κατανάλωση του λαγοκέφαλου.

Ο αδελφός του 21χρονου ειδοποίησε οικογενειακή τους φίλη από τη Λιθουανία, μόνιμη κάτοικο Κύπρου, η οποία και ειδοποίησε το ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής στο Παραλίμνι.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου μετέβησαν στην οικία όπου διαμένουν οι δύο Ρώσοι τουρίστες, και, στην παρουσία της Λιθουανής, διενήργησαν εξετάσεις και εντόπισαν στο ψυγείο τρία κεφάλια λαγοκέφαλου, συκώτι και αυγά λαγοκέφαλου, καθώς και ψημένο λαγοκέφαλο.

Τα ανευρεθέντα παραλήφθησαν για να αποσταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει αντίδοτο στο δηλητήριο του λαγοκέφαλου.

Πηγή: http://neammochostos.com/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας