κυνηγετικα-οπλα

Published on 5 Μαΐου, 2016 | by Kynoclub

0

Καλά την καραμπίνα την πήρες, τι να την κάνεις ξέρεις; Είσαι έτοιμος να την χρησιμοποιήσεις; Ξέρεις τις βασικές αρχές;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Διάβασα σε έναν ιστότοπο στρατιωτικού ενδιαφέροντος ότι στην Ελλάδα το 2015 εκδόθηκαν ή ανανεώθηκαν περίπου 450.000 άδειες κυνηγετικών όπλων. Υπό κανονικές συνθήκες και σε ένα δημοκρατικό κράτος κανονικά η κατοχή απλών τυφεκίων (μέχρι 5.56 mm) και καραμπίνων κάθε τύπου θα έπρεπε να είναι αυτονόητο δικαίωμα, εφόσον έχει υποστεί την κατάλληλη περιοδική εκπαίδευση, έχει αποδείξει την ικανότητα στο χειρισμό και φυσικά έχεις περάσει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ.

Αν΄αυτού όμως έχουμε έναν αναχρονιστικό νόμο, που δεν επιτρέπει να έχουμε κοντόκανες, δεν επιτρέπει μακρύκανη, δεν επιτρέπει ραβδωτά, λες και ένα Μ-16 είναι καλύτερο από μια beretta ή μια beneli ή μια bretta ή κάποια από τις αμερικάνικες.

Το θέμα όμως εδώ είναι άλλο και είναι διττό.

Καταρχήν άντε και έδωσες ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, όμως η καραμπίνα, έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δεν είναι μόνο βάζω σφαίρα, πατάω σκανδάλη όπως πολλοί πιστεύουν. Έχει σκοπευτικά τελείως διαφορετικά, άλλο κράτημα, άλλη ανάκρουση, άλλη επαναφορά του ελατηρίου, απ΄ότι ίσως θυμάστε από τα Μ1 και τα G3 που είχαμε στο στρατό.

Οπότε είναι πολύ σημαντικό να σας δείξει κάποιος τα μυστικά, καταρχήν του όπλου και δευτερευόντως των πυρομαχικών. Τα πυρομαχικά είναι το 60% ενός όπλου όπως οι καραμπίνες. Και εκεί υπάρχει ατελείωτη ποικιλία. Βρείτε φίλους συγγενείς και γνωστούς που είναι κυνηγοί. Να σας δείξουν τα κόλπα και να σας πουν τα μικρά μυστικά, για την αποφυγή εμπλοκών και το σημαντικότερο αυτοτραυματισμών.

opla2

Το δεύτερο πρόβλημα είναι καθαρά ψυχολογικό.

Κατά πόσο μπορείς να σκοτώσεις…

Την πρώτη φορά που στα πλαίσια της μεταστρατιωτικής μου εκπαίδευσης  αναγκάστηκα να σκοτώσω κάτι, έστω και αν ήταν ζώο, ένιωσα μέσα μου ένα ατελείωτο κενό. Μια θλίψη, μια σκοτοδίνη. Και το πρώτο θήραμα, όπως και τα επόμενα δεν μου έφταιγαν σε τίποτα, αλλά όμως ήταν η εκπαίδευση την οποία έπρεπε να ολοκληρώσω. Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι το θήραμα, το ζώο, γιατί όταν βρεθείς μπροστά στον άνθρωπο θα σου έρθουν μπροστά οι τύψεις, οι Ερινύες, ο ιδρώτας και εκεί θα κωλώσεις και τότε θα σε φάνε λάχανο και το χειρότερο με την δική σου καραμπίνα θα φάνε και όλους τους δικούς σου…

Όσοι λοιπόν έχετε όπλα προλαβαίνετε όσο διαρκεί  η κυνηγετική περίοδος (μέχρι τέλη Φλεβάρη).

opla1

 

Μερικές συμβουλές : 

α)Όταν και ΑΝ έρθει η ώρα που θα χρειαστεί να υπερασπισθούμε τον εαυτό σας, βασική προτεραιότητα είναι να καλυφτείτε και να κινείστε ΑΘΕΑΤΟΙ και κυρίως βράδυ. Αν καταφέρετε να μην εμπλακείτε τότε έχετε πετύχει τον στόχο σας, κατά 99%.

β) Απομακρυνόμαστε από τις “ζεστές” περιοχές. Τέτοιες περιοχές είναι αυτές που υπάρχει τροφή, τιμαλφή και χρήμα. Από κεντρικές οδούς με μαγαζιά, μέχρι τις “κοσμικές” περιοχές, τύπου Βορείων Προαστίων. Αυτοί πιστέψτεμε θα πάθουν σοκ και δέος…

γ) Αποφύγετε την εμπλοκή με κάθε τρόπο, ακόμα και αν νομίζετε ότι είστε έτοιμοι. Πολύ πιθανός να έχετε το όπλο σε κατάσταση Lock και στον πανικό σας να χάσετε τα αυγά και τα πασχάλια.

δ)Το σημαντικό δεν είναι να πυροβολήσουμε, αλλά να μην μας πυροβολήσουν….

ε)Το όπλο να είναι ΑΘΕΑΤΟ. Ένα όπλο αποτελεί μια καλή λεία σε δύσκολες καταστάσεις. Οπότε όταν κουβαλάτε όπλο το κρύβετε και κινείστε πάντα γρήγορα και υπό κάλυψη.

στ) Αν χρειαστεί να εμπλακείτε σε μάχη, θυμηθείτε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ… Ακόμα και το κινητό σας… Σπάσε την οθόνη και θα έχεις ένα τέλειο μαχαίρι… Και πολύ κοφτερό. Το καλύτερο όπλο… αντισυμβατικό… είναι να πετάς λάμπες οικονομίας… Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή… Δεν προτείνεται σε κλειστούς χώρους… 

ζ) Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να ξέρουμε μέχρι που μας παίρνει.. Φεύγουμε πάντα προς την περιοχή που γνωρίζουμε, ακόμα και όταν νικάμε… Νίκη για εμάς είναι να μην τραυματισθούμε… ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ = ΘΑΝΑΤΟΣ σε έκκρυθμες καταστάσεις.

η) ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ – ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ – ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ  – ΕΞΑΣΚΗΣΗ – ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

WOW : https://www.wowapp.com/w/zaxarias/Zaxarias-Mytilinios

FACEBOOK: https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

GOOGLE +: +Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Πηγή: http://etoimotita-enallaktiki-diaviosi.blogspot.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας