επικαιροτητα

Published on 13 Μαΐου, 2016 | by Kynoclub

0

Υπό 5ήμερη κράτηση γιαγιά και εγγονός για τη λαθροθηρία αγρινών!

Πάφος: Διάταγμα κράτησης 5 ημερών εναντίον 60χρονης και του 26χρονου εγγονού της εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, ενώπιον του ο οποίου οδηγήθηκαν σήμερα για την υπόθεση λαθροθηρίας και εμπορίας αγρινού, στην κοινότητα Καναβιού της Επαρχίας Πάφου.
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι τόσο η 60χρονη όσο και ο εγγονός της αρνούνται κάθε σχέση με την υπόθεση, μη συνεργαζόμενοι με την Αστυνομία μετά τη σύλληψη τους.
Θυμίζουμε ότι η πρωτοφανής σε έκταση φαινομένου λαθροθηρίας αγρινών αποκαλύφθηκε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Παναγιάς και συγκεκριμένα στην Κανναβιού. Σε κατοικία που ερεύνησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος, εντοπίστηκαν ένα ολόκληρο αγρινό γδαρμένο, τεμαχισμένα κομμάτια αγρινού, δέρματα και κρανία του προστατευόμενου ζώου, αλλά και ειδικά μαχαίρια και άλλα όργανα που χρησιμοποιούνται σε σφαγεία και κρεοπωλεία για εμπορία ζώων.
Η πρωτοφανής όπως χαρακτηρίζεται υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πληροφορίες που κατείχε το τελευταίο διάστημα η Θήρα και η Αστυνομία. Μέλη των δύο σωμάτων, έθεσαν βάσει των πληροφοριών και στοιχείων αυτών εδώ και μέρες υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη κατοικία στην Κανναβιού.
Οι αστυνομικοί και θηροφύλακες εντόπισαν κινήσεις τις οποίες χαρακτήρισαν περίεργες και για αυτό εξασφάλισαν δικαστικό ένταλμα ερεύνης. Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες μετέβησαν στην εν λόγω οικία και κατά την έρευνα εντόπισαν στην κατάψυξη μεγάλου ψυγείου ένα ολόκληρο αγρινό γδαρμένο, καθώς και κομμάτια κρέατος που επίσης διαπιστώθηκε ότι είναι αγρινού σε άλλο καταψύκτη.
Το κρέας δεν ήταν όμως η μοναδική ένδειξη λαθροθηρίας, αφού στο σπίτι εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν μία ζυγαριά, μπαλτάδες,  ειδικά μαχαίρια, τσιγκέλια, δέρματα, κρανία και κόκκαλα αγρινών.

Τα άνευ προηγούμενα ανευρεθέντα εκτιμάται από τις αρχές ως απόδειξη ότι στο συγκεκριμένο σπίτι γινόταν πιθανότατα και εμπορία κρέατος αγρινών.

Επίσης ανευρέθηκαν μονόβολα φυσίγγια τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για κυνήγι μεγάλων ζώων και των οποίων η κατοχή απαγορεύεται. Η 60χρονη ιδιοκτήτρια της οικίας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ αργότερα συνελήφθη και ο 26χρονος εγγονός της.
Οι έρευνες της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Θήρας, συνεχίζονται.
Στην κυπριακή νομοθεσία, το αγρινό ορίζεται ως αυστηρά προστατευόμενο είδος. Το Ταμείο Θήρας του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του είδους αυτού, δραστηριοποιείται στην εντατική διαχείριση του αγρινού για περισσότερα από 15 χρόνια.
Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου

Πηγή : http://www.philenews.com


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας