ψαρεμα

Published on 6 Ιουνίου, 2016 | by Kynoclub

0

Ολονύκτια καταδιώξη παράνομων αλιέων στην Άνδρο!

Το σκάφος του Life με τους λιμενικούς προσεγγίζει την βάρκα των παράνομων αλιέων την οποία εγκατέλειψαν στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν.

Το λιμενικό σε συνεργασία με τα στελέχη του Life και το πλοιάριο του προγράμματος με τον εξελιγμένο εξοπλισμό του και με την συνδρομή της πυροσβεστικής σε μια ολονύκτια καταδιώξη βρήκαν και κατάσχεσαν σκάφος με παράνομα αλιεύματα  στην περιοχή της Πλάκας Άνδρου. Βρέθηκε αυτοκίνητο με τρέιλερ εγκαταλελειμένο στην ακτή και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες του. Οι παράνομοι ψαράδες διέφυγαν μέσα στη νύχτα πεζή, αλλά κατασχέθηκαν όλα όσα βρέθηκαν και ήδη αναζητούνται οι ιδιοκτήτες της βάρκας. Από το λιμενικό λάβαμε την παρακάτω αναφορά σχετικά με χθεσινή καταδίωξη μες τη νύχτα των παράνομων ψαράδων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους κινητοποιήθηκαν και τα κατάφεραν. Επιπλέον να επισημάνουμε πως αυτού του τύπου η αλιεία καταστρέφει ουσιαστικά τους ψαρότοπους – Εν Άνδρω 

Αλιεύματα και σύνεργα που κατασχέθηκαν.

ΘΕΜΑ: Εντοπισμός λέμβου με ελλιπομεγέθη αλιεύματα σε ορμίσκο της Άνδρου

1. Το Λιμεναρχείο Άνδρου αξιοποιώντας το δίκτυο πληροφοριών σχετικά με την διενέργεια παράνομου νυχτερινού ψαροτούφεκου στην Άνδρο εντόπισε το βράδυ του Σαββάτου 4-6-2016 και περί ώρα 23:30 μηχανοκίνητη λέμβο χωρίς φώτα σε δυσπρόσιτη ακτή νότια τις Άνδρα η οποία προσπαθούσε να προσεγγίσει στις ακτές. Κατά την προσέγγιση των στελεχών για έλεγχο η λέμβος απομακρύνθηκε προς άγνωστο προορισμό χωρίς χρήση φώτων.

Ένας λιμενικός και ένα στέλεχος του Life καταγράφουν τα αλιεύματα και τα σύνεργα.

2. Άμεσα ενεργοποιήθηκε πλήρως Υπηρεσία μας και διεξήγαγε επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του σκάφους και των επιβαινόντων του, καθ όλη την διάρκεια της νύχτας από ξηρά με τρία οχήματα, συνδρομή δυνάμεων πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πρόσθετο όχημα και από θάλασσα με πλωτό σκάφος του Δήμου Άνδρου (πρόγραμμα Life) στο οποίο επέβαινε κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας.

3. Κατόπιν ελέγχων στην Δυτική ακτογραμμή της νήσου Άνδρου και συντονισμένων ενεργειών διάρκειας 5 ωρών εντοπίστηκε στις 05:00 μηχανοκίνητη αγκυροβολημένη πλαστική λέμβο χωρίς στοιχεία, με κινητήρα 15 ίππων σε απομονωμένο ορμίσκο 700 μέτρα βόρεια της παραλίας Πλάκας Άνδρου. Εντός της λέμβου εντοπίστηκαν τα κάτωθι: ένα ψαροτούφεκο, ένα σύστημα υποβρύχιου φωτισμού με 10 μέτρα καλώδιο, δύο στολές δυτών, μάσκες κατάδυσης, σάκοι συγκέντρωσης αλιευμάτων, ψυγείο αλιευμάτων και 52 τεμάχια αλιευμάτων συνολικού βάρους 14 κιλών και 310 γραμμαρίων τα περισσότερα εκ των οποίων ελλιπομεγέθη. Εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων χταπόδια 190 γραμμαρίων, Σαργοί 14εκ, Σάλπες 18εκ, Μελανούρια 14εκ, και άλλα μικρά αλιεύματα.

 

Στο σκάφος του Life ο πλωτάρχης Χρήστος Νάνος και ο επικεφαλής του προγράμματος και κυβερνήτης του σκάφους μηχανικος Ισίδωρος Νικολάου χτες το βράδυ

4. Ανωτέρω αλιεύματα πρόκειται καταστραφούν λόγω αλλοίωσης τους αφού εξεταστούν από κτηνίατρο, ενώ σκάφος και εξοπλισμός μεταφέρθηκαν σε λιμάνι της Άνδρου μέχρι αναζήτησης τους από ιδιοκτήτες.

5. Από Υπηρεσία μας πρόκειται να συνεχιστεί η έρευνα προς κάθε κατεύθυνση για τον περιορισμό της παράνομης αλιείας.

6. Ως Λιμενάρχης Άνδρου ευχαριστώ τα στελέχη του προγράμματος Life για την συνδρομή τους και την διάθεση του σκάφους για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας, καθώς επίσης και την συνδρομή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου το οποίο συνέδραμε την Υπηρεσία μας παράλληλα με την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ο Λιμενάρχης

Πλωτάρχης Χρήστος Νάνος

Πηγή: http://enandro.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας