αγγλικο σεττερ

Published on 8 Ιουνίου, 2016 | by Kynoclub

0

Μακράν πρώτη φυλή το Αγγλικό Σέττερ σε γεννήσεις στην Ελλάδα. Ποια φυλή έρχεται δεύτερη…

κείμενο-φωτο:Ν. Φωτακόπουλος

Για μια ακόμα χρονιά τα Αγγλικά Σέττερ επιβεβαίωσαν ότι είναι η δημοφιλέστερη ράτσα φέρμας στις προτιμήσεις των Ελλήνων κυνηγών. Οι εγγραφές αυτής της φυλής, στα γενεαλογικά βιβλία του ΚΟΕ, για το έτος 2015 έφτασαν τις 2.533 έναντι 1385 του 2014 και 1681 του 2013.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Πόιντερ αλά σε μεγάλη απόσταση από τα Αγγλικά Σέττερ ενώ αδιαμφισβήτητη είναι η κυριαρχία των Ελληνικών Ιχνηλατών στην κατηγορία των λαγόσκυλων.

Στις ηπειρωτικές φυλές η πορεία είναι μάλλον μελαγχολική και αυτό φαίνεται τόσο στις εγγραφές των κουταβιών όσο και στην στροφή γνωστών κυνοτρόφων (που μέχρι τώρα εξέτρεφαν αποκλειστικά ηπειρώτικες φυλές) στα ….εμπορεύσιμα  Αγγλικά Σέττερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι σκύλοι με γενεαλογικό χάρτη και γενικότερα οι εγγεγραμμένοι στα Γενεαλογικά βιβλία του ΚΟΕ αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των σκύλων που υπάρχουν στην Ελλάδα και ανήκουν σε μια συγκεκριμένη φυλή. Δυστυχώς η μάζα των κυνόφιλων είτε αγνοεί, είτε αδιαφορεί γα την αξία των γενεαλογικών χαρτών (pedigree) παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από την ίδρυση τόσο του ΚΟΕ και των υπό αυτόν κυνοφιλικών Ομίλων και αυτό είναι σίγουρα μια μεγάλη αδυναμία της ελληνικής κυνοφιλίας.

koe


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας