επικαιροτητα

Published on 9 Ιουνίου, 2016 | by Kynoclub

0

Επιτυχής απεγκλωβισμός ελαφιού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την 8η Ιουνίου 2016, ημέρα Τετάρτη και περί ώρα 8:00 Δ/κας της Δ/νσης Δασών Δωδ/σου ενημερώθηκε τηλ. από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αρνίθας για εγκλωβισμό ελαφιού σε πλαστικά δίχτυα περίφραξης, στην αγροτική περιοχή της Απολακκιάς.
Στην περιοχή κινήθηκε ο Δ/κας Χουρδάκης Σταμάτης που διαπίστωσε ότι τα κέρατα αρσενικού ελαφιού, ηλικίας περίπου 12 ετών, είχαν μπλεχτεί στην περίφραξη αγροκτήματος, που ήταν κατασκευασμένη από πλαστικό υλικό. Ο Δ/κας έκοψε το πλαστικό δίχτυ και απελευθέρωσε με επιτυχία το ελάφι.
Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν στις 2-6-16, στην περιοχή της Απολλακιάς και στις 31-5-16 στην περιοχή της Κατταβιάς, ενώ και στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί παρόμοια περιστατικά.

ELAFI
Η χρήση πλαστικής περίφραξης περικλείει σοβαρούς κινδύνους για τα αρσενικά ελάφια, που μπλέκουν τα κέρατά τους και δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν εύκολα, ενώ η απελευθέρωσή τους δεν είναι πάντα επιτυχής, καθώς τα άτυχα ζώα αντιδρούν έντονα στην ανθρώπινη παρουσία κατά την προσπάθεια να τα απελευθερώσουμε. Εξάλλου η πλαστική περίφραξη, που χρησιμοποιείται λόγω του μικρού της κόστους, δεν επιτελεί τον ρόλο της περίφραξης αφού είναι εύκολη η παραβίασή της από ανθρώπους και ζώα αλλά λειτουργεί βασικά σαν οριοθέτηση των καλλιεργειών. Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούνται οι αγρότες που τις χρησιμοποιούν να εξετάσουν εναλλακτικούς τρόπους οριοθέτησης των καλλιεργειών τους και να ενημερώνουν πάντοτε τη Δασική Υπηρεσία για παρόμοια περιστατικά, ώστε ο απεγκλωβισμός των ζώων να γίνεται από υπαλλήλους μας, χωρίς κίνδυνο για τη ζωή των ελαφιών.

ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Πηγή: http://www.verena.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας