κυνοφιλια

Published on 9 Ιουνίου, 2016 | by Kynoclub

0

Κατάσχεση σκύλων γιατί είναι στην ταράτσα!

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Με κατάσχεση των τριών σκύλων του κινδυνεύει ο γνωστός κυνόφιλος  κυνηγός Κώστας Ρουφάνης εξ αιτίας ενός νόμου που περιέχει αρκετή υπερβολή ενώ ταυτόχρονα εξισώνει όλες τις περιπτώσεις σκύλων που διαβιούν εκτός σπιτιού. Από την μια οι υπερβολές του νόμου και από την άλλη, όχι ο κακός γείτονας, αλλά ο κακός …περαστικός όπως στην περίπτωση του κ Ρουφάνη μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα που φτάνουν μέχρι την κατάσχεση των σκύλων λες και πρόκειται για άψυχα υλικά αντικείμενα ή περιουσιακά στοιχεία..

-Συναντήσαμε τον …άτυχο κυνηγό κάπου στο Γαλάτσι και μας ξενάγησε στα άδεια κλουβιά των σκύλων του που βρίσκονται σε ταράτσα ιδιοκτήτης ακατοίκητης μονοκατοικίας.. Κρατούσε ένα πάκο χαρτιά από διαφορές υπηρεσίες, από τον Δήμο μέχρι την εισαγγελία και έδειχνε φανερά ανήσυχος.

-΄΄Τα πήρα από εδω γιατί δεν μπορώ να φανταστώ  ότι θα ηρθουν να τα κατασχέσουν και να τα εγκλωβίσουν σε ένα άσυλο όπου στοιβάζονται αδέσποτοι  σκύλοι ο ένας πάνω στον άλλο΄΄ μας λέει και συνεχίζει:

-΄΄Με κανένα γείτονα δεν έχω πρόβλημα. Το αντίθετο συμβαίνει. Μάλιστα έχουν δώσει κατάθεση ότι τα επισκέπτομαι δυο φορές την ημέρα και μένω μαζί τους για ώρες και φυσικά διαβεβαίωσαν  ότι είναι πεντακάθαρα, καλοταϊσμένα και δεν ενοχλούν.΄΄

-Ο Κώστας Ρουφάνης ζήτησε μόνος του να δημοσιοποιήσει την περιπέτεια του μήπως και συγκινηθούν κάποιοι αρμόδιοι και μαζί οι κυνηγετικές οργανώσεις που ουδέποτε ασχολήθηκαν με τέτοια θέματα.

-Πιστεύει ότι όλοι οι κυνηγοί και γενικότερα πολλοί κυνόφιλοι, είναι ευάλωτοι και πιθανός στόχος ακραίων φιλόζωων και ζητά την στήριξη, (όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για κάθε κυνηγό που θα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα)  τόσο του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αθηνών του οποίου είναι μέλος όσο και των Δ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας , ΚΣΕ στις οποίες καταβάλει αγόγγυστα τις ετήσιες υποχρεωτικές συνδρομές ως μέλος.

leonardotouanemou

Ο Leonardo tou Anemou είναι ένας σκύλος του κ Ρουφάνη


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας