Uncategorized

Published on 16 Ιουνίου, 2016 | by Kynoclub

0

Παράτησαν το Navara με τους αγριόχοιρους οι λαθροθήρες και κρύφτηκαν!

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζανετάκος Δωρόθεος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου σε συνεργασία με τον θηροφύλακα Παναγιωταράκο Σταύρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης και τον θηροφύλακα Τζώρτζη Αδάμ του Κυνηγετικού Συλλόγου Mολάων, αξιοποιώντας πληροφορίες και σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα αγριόχοιρου εντόπισαν το βράδυ περίπου στις 10:00μ.μ. αγροτικό όχημα να κινείται στην περιοχή του χωριού Πολυάραβο του Δήμου Ανατολικής Μάνης με κατεύθυνση προς το χωριό Μυρσίνη.
Μόλις το αγροτικό όχημα πλησίασε, οι Θηροφύλακες ανάβοντας τους φάρους των τζιπ της Θηροφυλακής του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά το αγροτικό όχημα μάρκας Nissan Navara ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει και παραλίγο να εμβολίσει τα οχήματα των Θηροφυλάκων θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

thurofulakh9Στο αγροτικό όχημα επενέβαιναν δύο άτομα από τους οποίους ο ένας ήταν στην καρότσα.
Ακολούθησε καταδίωξη με κατεύθυνση το χωριό Μυρσίνη όπου λίγο πριν το χωριό το αγροτικό όχημα κατευθύνθηκε σε αγροτικό δρόμο. Περίπου τρία χιλιόμετρα μέσα από τον αγροτικό δρόμο και φτάνοντας σε μια ρεματιά που ήταν αδιέξοδο οι Θηροφύλακες εντόπισαν το αγροτικό όχημα σταματημένο και με κλειδωμένες τις πόρτες. Στην καρότσα του αγροτικού ή οποία είχε αίματα στο δάπεδο υπήρχε δεμένο ένα βυτίο νερού.
Οι Θηροφύλακες εντόπισαν στην τάφρο στην κάτω πλευρά του οχήματος τρεις πρόσφατα θηρευμένους αγριόχοιρους οι οποίοι έφεραν σημάδια από βόλια.
Αμέσως ενημερώθηκε το Δασαρχείο Γυθείου και με την συνδρομή δύο δασοφυλάκων οι Θηροφύλακες προέβησαν στην έρευνα της περιοχής για την ανεύρεση των λαθροθηρών, ενώ ήδη με την αρωγή του Α.Τ. Γυθείου είχαν πληροφορηθεί τα στοιχεία του κατόχου του αγροτικού οχήματος.
Σε μικρή απόσταση από το όχημα συνάντησαν τα αδέρφια του κατόχου του αγροτικού οχήματος τα οποία αρνήθηκαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση του αδερφού τους όπως επίσης και η σύζυγός του κατά την μετάβαση του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα στο σπίτι του.
Στην συνέχεια οι Θηροφύλακες προέβησαν στην κατάσχεση των παράνομα θηρευμένων αγριόχοιρων τους οποίους μετέφεραν και παρέδωσαν στο Δασαρχείο Γυθείου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα καθώς επίσης για απείθεια και άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

thurofulakh6

thurofulakh7

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας