οργανωσεις

Published on 22 Ιουνίου, 2016 | by Kynoclub

0

Να πόσα έχασε το κυνήγι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας…

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Ναι συμφωνούμε! Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΄΄Πράσινοι΄΄ έχουν εκφρασμένες αντικυνηγετικές θέσεις σε αντίθεση με τον άλλο κυβερνητικό εταίρο, τους Ανεξαρτήτους Έλληνες και για την ακρίβεια τον αρχηγό τους τον κ Πάνο Καμένο που έχει, τουλάχιστον στα λόγια, φιλοκυνηγετική προσέγγιση.

Έκδηλη λοιπόν η ανησυχία των αιωνίων της ΚΣΕ  εν όψη της νέας κυνηγετικής περιόδου παρά τις καθησυχαστικές  δηλώσεις του ΄΄πράσινου΄΄ κ Τσιρώνη που πρόσφατα δήλωσε:

΄΄Για την κυβέρνηση το κυνήγι είναι νόμιμο, χωρίς αστερίσκους ή δεύτερες και τρίτες  σκέψεις. “Τη θέση μας αυτή θα τη διαπιστώσετε κι από τον εθνικό διάλογο που έχει μεσολαβήσει. Τίποτα δεν απειλεί τον Έλληνα κυνηγό, εφ όσον είναι νόμιμος, αποφεύγει τη λαθροθηρία και η δράση του προωθεί τη βιοποικιλότητα”.

kinigetikesidiseis1

Όταν κυνηγούσαμε και τον Μάρτη

-Και ενώ  όλα αυτά τα σπουδαία συμβαίνουν σήμερα, καλό θα είναι να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν για να βγάλουμε ολοκληρωμένα συμπεράσματα για την στάση των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι σαν μέτρο σύγκρισης και σαν μια υπενθύμιση στα κάθε λογής συνδικαλιστικά κομματόσκυλα που εκμεταλλεύονται τις καρέκλες τους στις κυνηγετικές οργανώσεις προς ίδιο ή κομματικό όφελος.

Οι φωτογραφίες από τις ΄΄Κυνηγετικές Ειδήσεις΄΄ του 1998 δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για όσα χάθηκαν για το κυνήγι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Το κυνήγι άρχιζε στις 20 Αυγούστου και τέλειωνε στις 10 Μαρτίου για όλα σχεδόν τα  θηράματα όπως υδρόβια τις τσίχλες και τα λεγόμενα επιβλαβή. Σταδιακά χάθηκαν οι δέκα μέρες του Μάρτη ενώ  οι περιορισμοί σε είδη κουτσούρεψαν τον Φλεβάρη με σχεδόν καταργημένο το κυνήγι των υδροβίων.

Όσο για τα θηρεύσιμα το 1988 ήταν 51 είδη παρά το κόψιμο του κεφαλά ενώ σήμερα έχουν απομείνει στον σχετικό κατάλογο  μόλις 36 θηράματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ αφαιρέθηκε από την λίστα το 30 % των θηρεύσιμων ειδών!

-Για τον εδαφικό περιορισμό του κυνηγίου ας μην το συζητάμε… Σχεδόν απαγορεύτηκαν οι υδροβιότοποι σε όλη την Ελλάδα ενώ οι τοπικοί περιορισμοί και οι απαγορεύσεις αφαίρεσαν από την κυνηγετική δραστηριότητα τεράστιες εκτάσεις και συνολικά ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας.

kinigetikesidiseis2

 Χάθηκαν 170.000 κυνηγοί!

-Το μεγαλύτερο όμως των κυνηγεικών προβλημάτων που κληροδότησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας είναι το δημογραφικό! Από τις 300.000 και πλέον κυνηγετικές άδειες που εκδόθηκαν το 1998 πέσαμε το 2015 στις 170.000! Και αν πάμε λίγο πιο πίσω, στο 1985 που οι εκδοθείσες άδειες ήταν 350.000, θα διαπιστώσουμε ότι χάθηκαν μέχρι σήμερα οι μισοί κυνηγοί με ότι συνεπάγεται αυτό. Και δε μιλάμε για χρόνια κρίσης αλλά για χρόνια ευημερίας. Το οξύμωρο είναι οτι τις 2-3 δεκαετίες που  πέρασαν στις ανώτερες κυνηγετικές οργανώσεις βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα που ηγούνται των κυνηγών ακόμα και σήμερα. Αν ανατρέξουμε στον κατάλογο των διοικούντων θα δούμε να μας ΄΄κυβερνούν΄΄  πέρα απο τους Παπανδρέου, Σημίτη, Καραμανλή, Σαμαρά και οι Παπαδόδημας, Καραγιάννης, Αραμπατζής, Σταθόπουλος, Μπαλατσός, Καλογεράκος, Πολυχρόνης, Γιανναράς, Μπογιάκης  κ.λ.π. Οι  κυβερνήσεις άλλαζαν όμως οι κυνηγοσυνδικαλιστές παρέμεναν και παραμένουν οι ίδιοι…

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν εν όψη της νέας Ρυθμιστικής πόση ευθύνη φέρουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και  μαζί τους  η διαχρονική και αντικατάστατη  κυνηγετική ηγεσία για την συρρίκνωση του κυνηγίου.. .  

-Όλα όσα διαβάσατε δεν έχουν βέβαια ως στόχο την …αγιοποίηση του κ Τσιρώνη και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την υπενθύμιση όσων έπραξαν κατά του κυνηγίου τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 28 χρόνια. Και τα  έπραξαν ενίοτε με την σύμπραξη των δικών τους κομματικών στελεχών που βρίσκονται μεταξύ των αιωνίων κυνηγοσυνδικαληστών που δεν ξεκολλάνε από την καρέκλα με …καμιά κυβέρνηση

δειτε: Είμαι υπερήφανος που είμαι νεοδημοκράτης και θηροφύλακας…

δειτε: Να τους έχει ο θεός καλά για να μπορούμε να κυνηγάμε….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας