θεματα

Published on 25 Ιουνίου, 2016 | by Kynoclub

0

Τα κυνηγόσκυλα προς εκπαίδευση δεν είναι …σαρδέλες!

κείμενο: Ακτήμων κυνηγός

φωτο:kynoclub.gr

΄΄Σε λίγες ημέρες αρχίζουν τα εκπαιδευτικά, ελάτε σε μένα που είμαι ο …καλύτερος!΄΄

-Κάπως έτσι αυτοδιαφημίζονται οι επαγγελματίες που ετοιμάζονται για την νέα …εκπαιδευτική περίοδο στα τερέν του Λαγκαδά και της ευρύτερης περιοχής. Και σε ότι αφορά τους εκπαιδευτές που ζουν μόνιμα στην περιοχή δεν τίθεται θέμα …σαρδελοποίησης των σκύλων μια και οι μαθητές διαμένουν σε μόνιμες εγκαταστάσεις με όλες τις ανέσεις και μετακινούνται μόνο για τις ανάγκες του μαθήματος.

-Με τους …νομάδες εκπαιδευτές όμως τι γίνεται; Κατά πόσο οι μαθητευόμενοι σκύλοι διάγουν βίον αξιοπρεπή στα στενάχωρα κλουβιά του αυτοκίνητου; Στο παρελθόν έχουμε δει τα καλύτερα και τα …χειρότερα. Σκύλοι να ζουν άνετα στο φορτηγό (όσον άνετα μπορεί να είναι τον Ιούλιο μήνα) και σκύλοι να αντιμετωπίζονται ως παστές σαρδέλες και να μην μπορούν καν να ξαπλώσουν από το συνωστισμό…. Ναι οι εποχές είναι δύσκολες δεν λέμε και τα πολλά ζώα ρίχνουν το κόστος του εκπαιδευτή… Όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα ζώα δεν δικαιούνται αξιοπρεπή διαβίωση τις ημέρες της εκπαίδευσης… Είκοσι και εικοσιπέντε σκύλοι σε ένα φορτηγάκι  δημιουργούν εικόνα σαρδελοποίησης ενώ  υποδηλώνουν έλλειμμα φιλοζωίας και υποκρισία εκ μέρους του επαγγελματία.

sprinter

 

Ελάχιστος ο χρόνος εκπαίδευσης

Υπάρχει όμως ακόμα ένα θέμα που έχει να κάνει με την σαρδελοποίηση. Πόσους άραγε σκύλους μπορεί να εκπαιδεύσει ακόμα και ο πλέον ικανός εκπαιδευτής αυτή την θερμή εποχή;  Σίγουρα όχι πάνω από 3-4 το πρωί και άλλους τόσους το σούρουπο. Οι υπόλοιπες ώρες είναι αντιπαραγωγικές λόγω ζέστης ενώ για συναντήσεις με πουλιά, Ιούλιο μήνα,  ας μην το συζητήσουμε… Σκεφτείτε λοιπόν όταν σε ένα καμιόνι ζουν 20-25 σκύλοι κάθε πότε θα έρθει η σειρά τους να βγουν για εκπαίδευση.

-Ας έχουν λοιπόν το νου τους οι ιδιοκτήτες που εμπιστεύονται τους σκύλους τους σε κακούς επαγγελματίες γιατί κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ως συνυπεύθυνοι για πιθανή κακοποίηση ζωών. Αρκεί να θυμηθούμε το τραγικό περιστατικό, στα Λουτρά Λαγκαδά, πριν απο λίγα χρόνια όταν δέκα σκύλοι πέθαναν σε φορτηγάκι εκπαιδευτή  από θερμοπληξία! Άλλοι τόσοι σκύλοι είχαν …σκάσει παλιότερα στο καμιόνι άλλου εκπαιδευτή, στο ίδιο μέρος! Και τότε δε υπήρχε ο γνωστός νόμος, περί ευζωίας, που προβλέπει πλέον 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ζώο που χάνει την ζωή του εξ αιτίας ανθρώπινης αμέλειας ή σωστότερα λόγω εγκληματικής βλακείας…

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας