επικαιροτητα

Published on 23 Ιουλίου, 2016 | by Kynoclub

0

Η ΚΣΕ, ο κ. Τσιρώνης και ο ….γεφυροποιός Τέρενς Κουίκ!

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίζεται η ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος μετά την συνάντηση της με τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη παρουσία του

 Υφυπουργού  στον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ.  Ο κ Παπαδόδημας αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις  ενώ απέτρεψε και τους προέδρους των Ομοσπονδιών να κάνουν κάποια δήλωση.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΣΕ αναπαράγει το πόρισμα του διαλόγου όπως αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο και για το οποίο εκφράζει τις διαφωνίες της ενώ σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της δεν συζητήθηκε το περιεχόμενο της υπό έκδοση ρυθμιστικής απόφασης.

-Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία στην συνάντηση του κ  Τέρενς Κουίκ που ανέλαβε  τον ρόλο του γεφυροποιού ανάμεσα στον κ Τσιρώνη και την διοίκηση  της ΚΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυνηγετική ηγεσία με την προεκλογική της ανάμιξη κατά του κυβερνώντος κόμματος και με την αντιδιπλωματική συμπεριφορά της, ειδικά με την αποχώρηση από τον διάλογο για το κυνήγι, αυτοπαγιδεύθηκε σε ένα αδιέξοδο χωρίς προοπτική που μόνο ζημίες μπορεί να επιφέρει στο κυνήγι.

–Μπροστά στην αυτοαπομόνωση, που η ίδια η ΚΣΕ δημιούργησε, αναγκάστηκε να ζητήσει την παρέμβαση και την διαμεσολάβηση του  κυβερνητικού εταίρου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  Έτσι ο κ Τέρενς Κουίκ που ανέλαβε ρόλο γεφυροποιού αμέσως μετά την μετά την σύσκεψη δήλωσε στο kynoclub.gr  ότι θα ακολουθούσουν και άλλες συναντήσεις, μέχρι να διαμορφωθεί και να ανακοινωθεί η Ρυθμιστική. Aυτες οι δηλώσεις  δείχνουν το κλίμα και τις διαφορές που υπάρχουν. .

Οι διαφορές λοιπόν επικεντρώνονται όχι τόσο, όπως θα περίμενε κανείς, σε θηραματικά είδη ή χρονικούς περιορισμούς αλλά κυρίως σε δυο δευτερεύοντα, φαινομενικά, θέματα. Το πρώτο είναι η πρόθεση του κ Τσιρώνη να υποδυθεί τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου αναθέτοντας την σύνταξη της Ρυθμιστικής σε συγκριμένους δασολόγους, πιθανόν με αντικυνηγετική προσέγγιση,  και όχι όπως γινόταν κάθε χρόνο έως τώρα στους υπηρεσιακούς προάγοντες που έχουν σχετική εμπειρία και γνώση.

Το δεύτερο αγκάθι είναι τα οικονομικά. Η ΚΣΕ επιθυμεί διακαώς να αυξήσει η να συγκρατήσει τα έσοδα της, με οποιοδήποτε τρόπο ώστε  να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη μείωση και πιθανή κατάρρευση των κυνηγετικών αδειών. Και αυτός ο στόχος μπορεί  να επιτευχτεί είτε με επιβάρυνση  του κόστους των κυνηγετικών αδειών, προς όφελός της, είτε με την μετακύληση εσόδων από το κρατικό μερτικό επί του κόστους της άδειας (παράβολο) προς το ταμείο της.  Όμως η πρόθεση του Υπουργείου είναι όχι μόνο να μην αυξηθεί το κόστος της άδειας άλλα και η παρέμβαση του, έστω μακροπρόθεσμα, στα οικονομικά των κυνηγετικών οργανώσεων.. Η ηλεκτρονική έκδοση της κυνηγετικής άδειας είναι πολύ πιθανόν να παρακάμπτει τις κυνηγετικές οργανώσεις με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την επιβίωση τους..

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΣΕ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

tsirwnis

kseΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά τη χθεσινή συνάντηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε, περιληπτικά, σε ορισμένα θέματα που περιλαμβάνονται ως προτάσεις στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι:

 -Σύσταση Εθνικής Επιτροπής για τη διαχείριση της άγριας πανίδας, με ευρείες αρμοδιότητες, η οποία θα πιστοποιεί την κατάσταση των πληθυσμών της πανίδας

 -Σύσταση ενός νέου Σώματος Θηροφυλακής, με τη συμμετοχή όλων των ασχολούμενων με τη φύλαξη της φύσης, που θα έχει δημόσιο χαρακτήρα

 -Βελτιστοποίηση της απόδοσης των πόρων των Κυνηγετικών Οργανώσεων

 -Απλοποίηση της κυνηγετικής νομοθεσίας με τη δημιουργία Κώδικα Θήρας

 -Η εκάστοστε Ρυθμιστική Απόφαση να μην εκδίδεται από τον εκάστοτε Υπουργό, αλλά από ένα σώμα ειδικών

 -Εκπαίδευση κυνηγών

 -Αλλαγή τρόπου έκδοσης κυνηγετικών αδειών

 Επί των παραπάνω θεμάτων η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διατύπωσε τις έντονες επιφυλάξεις της, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς δημοσίως αναπτυχθεί, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαλόγου, κατά τρόπο απολύτως τεκμηριωμένο.

 Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός δεν προχώρησε σε συζήτηση για το περιεχόμενο της υπό έκδοση Ρυθμιστικής, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει σε προσεχή συνάντηση.

 Η αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που συνομίλησε με τον κ. Υπουργό, αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Κ.Σ.Ε. Νικ. Παπαδόδημα και τους Προέδρους της Κ.Ο.Σ.Ε. Νικ. Σταθόπουλο, της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. Ιωαν. Πολυχρόνη, της Κ.Ο.Π. Κων. Μαρκόπουλο και της Κ.Ο.Θ. Ευαγγ. Μπαλατσό.

 Στη συνάντηση συμμετείχε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ και από τη Γεν. Δ/νση Δασών ο Γεν. Δ/ντης κ. Δημόπουλος και ο κ. Ντινόκας.

 Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την επιστημονική, νομική και τεκμηριωμένη υπεράσπιση της συνέχισης της αποδεδειγμένα φιλοπεριβαλλοντικής άσκησης του αειφόρου κυνηγίου που πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας

Ν΄. Παπαδόδημας                      Γ Αραμπατζής

δειτε: Τέρενς Κουίκ. Κανείς δεν κυνηγά τους κυνηγούς, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας