ελληνικος ιχνηλατης

Published on 29 Ιουλίου, 2016 | by Kynoclub

0

Πικρία και οργή Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη κατά ΚΟΕ

επιμέλεια: Ακτήμων Κυνηγός

Με μια οργισμένη επιστολή προς τον ΚΟΕ η διοίκηση του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη εκφράζει την δυσαρέσκεια της για τον παραγκωνισμό της Εθνικής μας φυλής. Ο ΟΦΕΙ μέσα από την επιστολή του, που κοινοποίησε και στο kynoclub.gr, εξιστορεί μια σειρά γεγονότων που ξεκινούν από τον περασμένο Απρίλιο και φτάνουν μέχρι σήμερα. Η διοίκηση του Ομίλου διαπιστώνει ότι οι υπεύθυνοι του  ΚΟΕ δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα από όσα όφειλαν και από όσα αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΚΟΕ τον περασμένο Απρίλιο. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο υπεύθυνος του ΚΟΕ για τους ΑΚΙ, κ Ψυχάρης απέστειλε πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος εν όψη υπογραφής σχετικής υπουργικής απόφασης, (χωρίς καν να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο) με τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να διεξάγονται οι Αγώνες κυνηγετικών Ικανοτήτων. Σε αυτή την πρόταση την οποία προσυπογράφουν αρκετοί Όμιλοι αναφέρονται μόνο οι Αγώνες για σκύλους δείκτες ενώ αγνοούνται οι νομιμοποιημένοι πλέον Αγώνες Ιχνηλατών ή άλλων κυνηγετικών φυλών όπως είναι τα ρητρήβερ, οι φωλεόδυτες, τα σπάνιελ κ.λ.π.

-Και δεν είναι μόνο αυτό το φάουλ του ΚΟΕ. Δεν αιτήθηκε καν τους αγώνες που ζήτησε ο ΟΦΕΙ για τον μήνα Σεπτέμβριο. Αγώνες στους οποίους είχε προγραμματιστεί να δώσουν εξετάσεις οι νέοι κριτές της Εθνικής μας κυνηγετικής φυλής. Όλα στο ….πόδι όπως θα λέγαμε σε κάθε ανάλογη περίπτωση. Διαβάστε την επιστολή του ΟΦΕΙ και την εξιστόρηση των γεγονότων και δώστε δίκιο στους ανθρώπους του…

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                                                   ΗΜΕΡ. 29-7-2016

             ΙΧΝΗΛΑΤΗ                                                                        ΑΡ. ΠΡΩΤ. 184                                                                                                                                 

ΠΡΟΣ:ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ofeiΠρος το ΔΣ του ΚΟΕ και σε ένα προς ένα μέλος του ξεχωριστά. Ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες και με ανάλογες ενέργειες που καταβάλαμε ως ΟΦΕΙ, ώστε να  δρομολογηθεί η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΚΟΕ τον Απρίλιο του  2016, όσον αφορά τους κριτές Α Κ Ι  ιχνηλατών και τη σύσταση της επιτροπής θεωρητικών εξετάσεων, βλέπουμε ότι ήδη βρισκόμαστε στα τέλη του Ιουλίου του 2016 και απάντηση δεν έχουμε πάρει. Επίσης έχουμε αιτηθεί δύο πενθήμερους αγώνες το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου του 2016, ώστε να υλοποιηθεί και η πρακτική εξέταση των κριτών αλλά και σε αυτό το αίτημα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Όμως από τον Ιανουάριο, έχει προκύψει και ένα άλλο πρόβλημα το οποίο έχουμε συζητήσει και δεν είναι άλλο από την μη έγκριση αδειών για αγώνες Α Κ Ι ιχνηλατών, διότι δεν έχει υπογραφτεί  η υπουργική απόφαση που «συνοδεύει» το νόμο για τους αγώνες γενικότερα πλέον. Για το θέμα αυτό μίλησα και με την κυρία Καμένου στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Κάναμε ως όμιλος τις ανάλογες κινήσεις από πλευρά μας για την επίλυση του προβλήματος και μάλιστα προσπαθούμε ακόμη. Όμως,στις 13-6-2016, δέχτηκα από τον κύριο Ψυχάρη Χρήστο, ένα τηλεφώνημα για το θέμα αυτό. Μου ανέφερε ότι συγκροτήται από τον ΚΟΕ κίνηση μιας συλογικής προσπάθειας, για  άσκηση «πίεσης» στον ανάλογο φορέα και την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, μιας και το πρόβλημα αυτό αφορά πλέον όλους τους αγώνες Α Κ Ι δεικτών και ιχνηλατών. Ερωτήθηκα αν ως όμιλος είμαστε σύμφωνοι για τη στήριξη και τη συμμετοχή μας στη συλλογική αυτή προσπάθεια και απάντησα αμέσως θετικά, διότι  ήδη είχαμε συζητήσει και συμφωνλησει σε συμβούλιο που κάναμε πριν καιρό, ότι ο ΚΟΕ θα πρέπει να επιλυφθεί του θέματος, γιατί είναι το αρμόδιο όργανο της χώρας και  που υπαγόμαστε και μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση. Μου ζήτησε ο κύριος Ψυχάρης να του στείλω στο μαιλ του ότι έγγραφο έχω για το νόμο και την τροποποίηση του το Δεκέμβρη του 2014 και την άλλη μέρα 14-6-2014 στο προσωπικό του μαιλ, του τα έστειλα. Μου είπε μάλιστα ότι θα με ενημερώσει για το ποια μέρα, η επιτροπή με τους αντιπρόσωπους των ομίλων που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια θα πηγαίναμε στο αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση του θέματος.

ellinikosixnilatis

Έκτοτε δεν έχω καμία ενημέρωση από κανέναν και μάλιστα πληροφορίες μας, λένε ότι έχει σταλθεί από τον ΚΟΕ επιστολή στο υπουργείο με το υπάρχον πρόβλημα με υπογεγραμμένους όλους τους ομίλους που πλήτονται άμεσα , αλλά πουθενά δεν υπάρχει ο ΟΦΕΙ που είναι ο όμιλος της εθνικής μας φυλής. Και το σημαντικότερο από όλα αυτά είναι ότι πληροφορηθήκαμε, πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αναφορά στην επιστολή αυτή για Α Κ Ι  ιχνηλατών. Εάν αυτό συμβαίνει πραγματικά, ζητάμε την άμεση απάντηση από τον ΚΟΕ, γιατί δεν συμπεριλήφθησαν μέσα οι ιχνηλάτες, γιατί δεν ενημέρωθηκε ο ΟΦΕΙ και γιατί ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ όλα αυτά, συμβαίνει αυτό. Ο ΟΦΕΙ έχει δείξει άψογη συνεργασία μέχρι στιγμής με τον ΚΟΕ και το ίδιο ζητάμε και μεις από το αρμόδιο όργανο που υπαγόμαστε. Ζητάμε άμεση και έγγραφη προτωκολημένη απάντηση για όλα τα αιτήματα που έχουμε στείλει  μέχρι σήμερα και ειδικά για την επιστολή προς το υπουργείο, στην οποία φαίνεται να μην συγκαταλέγεται η ομάδα 6. Είμαστε το αρμόδιο όργανο της εθνικής μας φυλής και έχουμε υποχρέωση όπως όλοι οι Έλληνες να αγωνιζόμαστε για αυτή και για την ανοδική πορεία της. Ζητούμε συγνώμη εκ των προτέρων, αν οι πληροφορίες μας δεν είναι σωστές, όμως ακόμα κι έτσι, δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το φλέγον αυτό πρόβλημα. Θέλουμε να «τρέξουμε» τον όμιλο και  κατά κύριο λόγο την εθνική μας φυλή και με αποκλεισμό των ιχνηλατών από το νόμο των αγώνων, αυτό σημαίνει κυριολεκτικά «αφανισμός» της  κυνηγετικής φυλής και όλων γενικά των καθαρόαιμων ιχνηλατών της Ελλάδος. Περιμένουμε άμεση έγγραφη απάντηση.

Υ.Γ. Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί ξεχωριστά και σε όλα τα μέλη του ΔΣ, ένα προς ένα.

                                                                        Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων                                                            

ΜΕ ΤΙΜΗ       

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

ΠΕΣΙΛΗΣ  ΦΩΤΗΣ                                                      ΒΑΤΙΣΤΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

                                                           


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας