ειπαν

Published on 4 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

Ανατολίτικο παζάρι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι για την προσέλκυση μελών!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ (Κυνηγός και  πρώην Μέλος της διοίκησης της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης)

Έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook σχολιάζοντας τις προσπάθειες κυνηγετικών συλλόγων για την προσέλκυση μελών με δέλεαρ τα δώρα.

΄΄Δεν πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε και οι διοικήσεις των κυνηγετικών μας συλλόγων να αντιμετωπίσουν το κυνήγι και τον κυνηγό με σεβασμό, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα; Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά ενόψει της έναρξης κυνηγετικής περιόδου , τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Άρχισε το ανατολίτικο παζάρι σε διάφορους συλλόγους. Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν στον σύλλογό τους νέα μέλη, μοιράζουν διάφορα δώρα ,επιταγές, λαχεία και ότι μπορεί να βάλει ο νους του καθενός, λες και είναι αλυσίδες καταστημάτων πολυεθνικών εταιρειών. Καλοί μου φίλοι και συνάδελφοι, δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοιου είδους τακτικές υποβαθμίζετε και απαξιώνετε τον κυνηγό και το κυνήγι; Δεν βλέπετε ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις το μόνο που δημιουργούν είναι εντάσεις μεταξύ συλλόγων, ανταλλαγή υβριστικών εκφράσεων μεταξύ διοικήσεων και συναδέλφων κυνηγών και το αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό; Αφήστε τον κυνηγό να κάνει την επιλογή του και προσπαθήστε να τον προσεγγίσετε με την παραγωγική διοικητική συμπεριφορά σας καθόλο το έτος και καθόλη την διοικητική σας θητεία. Υπάρχουν τόσες δυνατότητες βάσει καταστατικού που μπορεί να κάνει μία διοίκηση αναβαθμίζοντας τόσο το κυνήγι, όσο και τον κυνηγό. Η εκπαίδευση, το σκοπευτήριο, η συμμετοχή σε φιλοθηραματικές δράσεις, η κοινωνική προσφορά, είναι μόλις μερικές δράσεις που μπορεί να κάνει ένα διοικητικό συμβούλιο ώστε να προσεγγίσει κυνηγούς χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα . Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι η κυνηγετική οικογένεια τα τελευταία χρόνια ολοένα και μειώνεται λόγω του ότι τα μέλη γερνούν και σταματούν, δεν αναπληρώνεται το κενό από νέους κυνηγούς. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε το κυνήγι ανέπαφο και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως έκαναν οι παππούδες μας. Αυτό όμως χωρίς την προσέγγιση και συμμετοχή των νέων είναι αδύνατον να επιτευχθεί. Επειδή η συμπεριφορά μας σήμερα με τα κατορθώματά μας όχι μόνον δεν προσεγγίζει τους νέους αλλά τους απωθεί και τους αποτρέπει την ενασχόληση με αυτήν την πανέμορφη δραστηριότητα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν΄΄.

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr  Οχι αγαπητέ κ  Ευμοιρίδη! Δεν προσπαθούν αυτοί οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι να προσεγγίσουν νέα μέλη. Άδειες θέλουν να πουλήσουν σε πελάτες! Κυνηγετικές άδειες! Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα! Δεν έχουμε πραγματικούς Συλλόγους όπου ο κυνηγός εγγράφεται με την βούλησή του, αλλά εκδοτήρια κυνηγετικών αδειών που λειτουργούν με το σύστημα Franchising . Τους λες και ΄΄συνεργαζόμενους΄΄….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας