επικαιροτητα

Published on 5 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

Στην ίδια τιμή οι κυνηγετικές άδειες! Από Δευτέρα η Ρυθμιστική 2016-17

Στην ίδια τιμή οι κυνηγετικές άδειες! Από Δευτέρα η Ρυθμιστική  2016-17

Στο ίδιο με το περσινό κόστος θα είναι, εκτός απροόπτου, και φέτος τα τέλη για την έκδοση αδειών κυνηγιού που αρχίζει στις 20 Αυγούστου. Παρά την θέληση της ΚΣΕ για μια μικρή αύξηση υπέρ, του δικού της ταμείου, το κόστος θα παραμείνει ίδιο  για τοπικές, περιφερειακές και γενικές άδειες. Βέβαια η τιμή της άδειας δεν θα είναι ενιαία για κάθε Κυνηγετικό Σύλλογο μια και το ύψος της επηρεάζετε από τις έκτακτες εισφορές που επιβάλει η κάθε Ομοσπονδία και ο κάθε τοπικός Σύλλογος.

Όμως η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επηρεάζει όπως είναι φυσικό και την κυνηγετική δραστηριότητα. Έτσι έκδηλη είναι η ανησυχία στην κυνηγετική ηγεσία για πιθανή νέα μείωση των κυνηγετικών αδειών κάτι που θα επηρεάσει τα οικονομικά της ΚΣΕ και των Ομοσπονδιών….

Στους Ανεξάρτητους….

Όμως δεν είναι λίγοι οι κυνηγοί που επιλέγουν να βγάλουν απ ευθείας την άδεια τους είτε απευθυνόμενοι στα Δασαρχεία είτε μέσω των Ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων. Υπολογίζεται ότι η…διαρροή  είναι 5 έως 10.000 κυνηγετικές άδειες εκ των οποίων πολλές σε συγκεκριμένες περιοχές όπως ο Έβρος, η Αμαλιάδα, η Καβάλα κ.λ.π

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά στο κόστος ανάμεσα στην έκδοση της άδειας ανάμεσα σε ΄΄συνεργαζόμενους΄΄ και ανεξάρτητους Κυνηγετικούς Συλλόγους δεν είναι πολύ σημαντική. Κυμαίνεται από 10 έως 20 ευρώ με πιο φτηνούς τους ανεξαρτήτους Συλλόγους χωρίς όμως αυτή να είναι η κύρια αιτία φυγής των κυνηγών προς αυτούς ή τα δασαρχεία. Άλλοι είναι οι λόγοι και δε είναι του παρόντος….

Τα βασικά τέλη και το τελικό κόστος

  1. Για τους κυνηγούς αναγνωρισμένων − συνεργαζομένων με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυνηγετικών συλλόγων:

-Τέλη τοπικής άδειας κυνηγιού 10 ευρώ (τελικό κόστος 110 ευρώ περίπου)

Τέλη περιφερειακής άδειας κυνηγιού 30 ευρώ (τελικό κόστος 130 ευρώ περίπου)

-Τέλη γενικής άδειας κυνηγιού 60 ευρώ  (τελικό κόστος 160 ευρώ περίπου)

  1. Για τους υπηκόους Κρατών– Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους ημεδαπούς που

εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές, τα ανωτέρω τέλη καταβάλλονται με προσαύξηση ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού της ετήσιας συνδρομής των κυνηγετικών συλλόγων, που

καθορίζεται εκάστοτε με απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε εφαρμογή τηςπαρ. 3 του άρθρ. 19 του Ν. 3170/2003 (ΦEK 191 Α΄).

Η ιδιότητα των διπλωματικών υπαλλήλων θα πιστοποιείται από την αρμόδια Προξενική Αρχή. Η άδεια διαμονής των αλλοδαπών θα βεβαιώνεται από τα Τμήματα Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Περιφερειών

Η Ρυθμιστική απόφαση της περιόδου 2016-2017 αναμένεται να εκδοθεί την Δευτέρα 8 Αυγούστου και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 του μηνός.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας