επικαιροτητα

Published on 10 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

20 αγριογούρουνα πνίγηκαν σε παλιά ομβροδεξαμενή!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα τραγικό, πλην όμως τυχαίο περιστατικό, με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων πάντως να καλεί τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για την περίφραξη των δεξαμενών

Τραγικό και μαρτυρικό θάνατο βρήκαν περίπου 20 αγριογούρουνα που βρήκαν να πιουν νερό σε μία παλιά ομβροδεξαμενή στον παλιό οικισμό του Αβγού στο δήμο Δωδώνης, όμως δεν κατάφεραν να εξέλθουν από αυτήν, με αποτέλεσμα να πνιγούν! Τα νεκρά ζώα εντόπισαν περίοικοι, που ειδοποίησαν τις αρχές, ενώ επί τόπου έφτασε και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, πραγματοποιώντας αυτοψία.

Από τις πρώτες πληροφορίες δε φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο, πλην του τυχαίου περιστατικού, όμως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Λύτρας θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την περίφραξη των δεξαμενών που βρίσκονται διάσπαρτες στην ύπαιθρο, αποτελώντας κίνδυνο και για τα ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους.

Πρότεινε ακόμη την ανάληψη δράσεων από τους συναρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τυχόν λόγω του γεγονότος υπάρχει μόλυνση του πόσιμου νερού που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών.

Εν αναμονή της Ρυθμιστικής

Φτάνοντας στο μεταξύ στις 10 Αυγούστου, το υπουργείο Περιβάλλοντος ακόμη δεν έχει υπογράψει τη Ρυθμιστική για τη διενέργεια του κυνηγίου τη νέα κυνηγετική σεζόν, με τον αρμόδιο αναπλ. υπουργό Γ. Τσιρώνη να τονίζει, ότι φέτος δεν αναμένονται πολλές αλλαγές, κάτι που θα γίνει του χρόνου. Παρόλα αυτά, η ανησυχία στον κυνηγετικό κόσμο είναι δεδομένη, όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει εάν και πότε θα υπογραφεί η Ρυθμιστική και φυσικά εάν θα υπάρχουν ή όχι αλλαγές στην κυνηγετική δραστηριότητα.

«Μας κρατούν σε αγωνία για ακόμη μία χρονιά, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μία μόνιμα παγιωμένη Ρυθμιστική και να μην εξαρτάται από τις ορέξεις του κάθε υπουργού», σημείωσε.

Πρόσληψη θηροφύλακα

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων στο μεταξύ, προχωρά στην προκήρυξη πρόσληψης ενός θηροφύλακα, με τη διαδικασία των αιτήσεων να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 22 Αυγούστου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου και η διαδικασία, όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας είναι αδιάβλητη, ενώ η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση.

Η γιορτή του κυνηγού στις 27 Αυγούστου

Τέλος, η ετήσια γιορτή του κυνηγού θα πραγματοποιηθεί εφέτος στις 27 Αυγούστου και για πρώτη φορά μετά από χρόν9α θα είναι νυχτερινή. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Σκοπευτήριο του Συλλόγου, ενώ παράλληλα θα γίνουν και τα εγκαίνια λειτουργίας του.

Το Σκοπευτήριο λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18.00 έως τις 20.00 και κάθε Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 11.00 το πρωί. Δικαίωμα χρήσης του Σκοπευτηρίου έχουν όσοι είναι μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Ιωαννίνων, που ανήκει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Από την Ελευθερία

Πηγή: http://www.epirusonline.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας