εξορμησεις

Published on 11 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

΄΄Mακεδονομάχοι΄΄ υπερπατριώτες εξορμούν για κυνήγι στα Σκόπια!

κείμενο-φωτο: Νίκος Φωτακόπουλος

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή απολαμβάνω …κωλοτούμπες!  Κωλοτούμπες κάποιων  κυνηγών που ολοχρονίς σκίζουν τα εθνικιστικά ιμάτια τους  αλλά όταν έρθει η πρώτη Αυγούστου τα κρύβουν στα μπαούλα (τα ιμάτια) και ξεχύνονται στα καρτέρια των Σκοπίων για λίγα η πολλά τρυγόνια…

-Κάθε Αύγουστο πάνε περίπατο οι θεωρίες περί …γυφτοσκοπιανών που θέλουν να γίνουν Μακεδόνες.  Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι σύγχρονοι …Μακεδονομάχοι που εκδράμουν μαζικά στα κυνηγοτόπια της FYROM μαζί με την κυνηγετική τους κάρπωση έχουν φέρει πίσω και την έμμεση αναγνώριση του ονόματος Μακεδονία για τους γείτονες.

Έφαγαν, ήπιαν, κοιμήθηκαν και συναλλάχτηκαν με επιχειρήσεις  ενός κράτους που βάζει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στα ελληνικά διαβατήρια και στις κυνηγετικές τους άδειες ως Macedonia!

skopia

-Δεν κατηγορώ αυτούς τους κυνηγούς ! Κάθε άλλο. Άλλωστε είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην προσέγγιση και συναδέλφωση των βαλκανικών λαών με οποιοδήποτε ειρηνικό τρόπο… Όμως δεν μπορώ και την υποκρισία.  Ολοχρονίς τους βρίζουμε (τους Σκοπιανούς) ομως τον Αύγουστο για το μικροσυμφέρον μας τρέχουμε να αφήσουμε τα ελληνικά ευρώ στα  μαγαζιά και τα κυνηγοτόπια τους….

Έχει γεμίσει λοιπόν αυτές τις μέρες το facebook με ελληνικά κυνηγετικά κατορθώματα στο Beles, στα Bitola στα Skopie και σε όλη την γειτονική χώρα.. Εκεί λοιπόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχω αναγνωρίσει κάποιους από τους  υπερπατριώτες κυνηγούς  να καμαρώνουν ξεχνώντας όσα μας λένε όλη την χρονιά. Όταν  έρθει η ώρα παίρνουν το ντουφέκι τους και τρέχουν να πιάσουν στασίδι στα σκοπιανά ηλιόσπορα. Ανάμεσα τους και κάποιοι κυνηγοσυνδικαλιστές…

-Και για να  μην γίνει καμιά παρεξήγηση ο υπογράφων τούτο το κείμενο δηλώνει ότι έχει κυνηγήσει 2-3 φορές στα Σκόπια ενώ πολλαπλάσιες τα έχει διασχίσει transit ταξιδεύοντας προς ευρωπαϊκό βορά συλλέγοντας με την σειρά του κάμποσες σφραγίδες με το όνομα Macedonia σε έγραφα και διαβατήρια.

skopia1

Και αν αναρωτιέστε γιατί τα γράφω όλα αυτά; Απλά   από αυτοσαρκαστική διάθεση! Θυμήθηκα  ότι πριν από κανα χρόνο, ίσως και δυο, κάποιοι υπερπατριώτες πήγαν να σκίσουν τον Μουζάλα για ένα λεκτικό του ατόπημα..

-Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά! Αρκεί να μην έχουν αναγνωριστεί, ως τότε, επίσημα τα Σκόπια ως Μακεδονία από τον ΟΗΕ! Γιατί τότε είμαι βέβαιος ότι οι υπερπατριώτες θα το γυρίσουν στην …αντίσταση και δεν θα ξαναπατήσουν προς τα εκεί…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας