επικαιροτητα

Published on 17 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

Να ανοίξει η θήρα στο Κοτύχι ζητούν οι κυνηγοί της Πελοποννήσου!

Το ζήτημα της ελεγχόμενης θήρας στο Κοτύχι επαναφέρουν οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων, με αφορμή και την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου.

Πέρα από την τόνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή , καθώς και την προστασία του υδροβιότοπου από τη λαθροθηρία, η εκ περιτροπής άσκηση της θήρας στο Κοτύχι θα προσφέρει και οικονομική τόνωση στην τοπική οικονομία.

Ήδη όπως έχει αναφέρει η «Πρώτη», εκ μέρους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου έχει παρατεθεί στο φορέα Διαχείρισης καθώς και το Δασαρχείο μελέτη 250 σελίδων, με την οποία ζητείται επιτρέπεται κάθε 15 ημέρες το κυνήγι από 1Νοεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου , με ελεγχόμενο αριθμό πτηνών.

«Οι θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ και των συλλόγων πληρώνονται για να διατηρούν την ισορροπία και τη νομιμότητα , προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και των κυνηγών. Το Κοτύχι με τα νέα δεδομένα της απαγόρευσης, δεν έχει κανένα θηρευτικό ενδιαφέρον. Βέβαια στα πλαίσια του δυνατού θα επιβλέπεται από εμάς η συγκεκριμένη περιοχή. Προτεραιότητα για εμάς όμως έχει η περιοχή που ασκείται η θήρα. Όσοι απαγόρευσαν το Κοτύχι, οφείλουν και να το φυλάξουν» επισημαίνεται εκ μέρους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

Η λαθροθηρία

Από την πλευρά του εξάλλου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λεχαινών έχει επικεντρώσει τη δραστηριότητά του στον περιορισμό της λαθροθηρίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικά για το Κοτύχι η πάταξη της λαθροθηρίας και η προστασία των διαφόρων άγριων ειδών, είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, χωρίς συχνά να υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. .

Για το Κοτύχι ωστόσο διαρκείς είναι οι προσπάθειες του Κ.Σ. ώστε να επιτραπεί το ελεγχόμενο κυνήγι, που θα σημάνει την αύξηση της  δραστηριότητας των κυνηγών της περιοχής και ταυτόχρονα θα περιορίσει τη λαθροθηρία , που συχνά αποτελεί «πληγή» για τον υγροβιότοπο.

«Έχουμε ζητήσει να επιτρέπεται το ελεγχόμενο κυνήγι κάθε δεύτερη Κυριακή  τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη και Γενάρη, προκειμένου να υπάρχει διευκόλυνση στους κυνηγούς της περιοχής  που πηγαίνουν στον Έβρο, δημιουργώντας κι εκεί συνωστισμό! Δεν παρατηρείται πουθενά το φαινόμενο της απαγόρευσης σε υδροβιότοπο, όπου ταυτόχρονα ασκείται νόμιμα αλιεία…» ανέφερε στην «Πρώτη» ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λεχαινών κ. Γιώργος Βέρροιος.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας