επικαιροτητα

Published on 22 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

Οι ΄΄ Οικολόγοι Πράσινοι΄΄ ζητούν ακύρωση της Ρυθμιστικής για το κυνήγι!

Με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι αμφισβητούν την εγκυρότητα της Ρυθμιστικής Απόφασης καταγελώντας την στην ουσία ως παράνομη! Διαβάστε την ανάρτηση που έκαναν στην επίσημη ιστοσελίδα του Κόμματος και τους λόγους που επικαλούνται ισχυριζόμενοι ότι η Ρυθμιστική της κυνηγετικής περιόδου 2016-2017 στερείτε νομιμότητας. Ν. Φ.

oikologoi

Οι ΄΄ Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν επανάληψη της συνεδρίασης του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών

Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται και επιμένουν:

Η Ρυθμιστική απόφαση θήρας 2016-2017 μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο μετά από νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών.

Η προηγούμενη εισήγηση στην οποία βασίστηκε και η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση για τους παρακάτω λόγους:

  • Η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών σχετικά με την έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας δεν έλαβε υπόψη της (ούτε καν αναφέρει) το πρόσφατο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι που αναφέρεται ειδικά στη Ρυθμιστική.
  • Δεν συζητήθηκαν ούτε λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις του συνόλου σχεδόν των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας που διατυπώθηκαν και καταγράφονται στο τελικό Πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, σύμφωνα με τις οποίες είναι απαίτηση η αναθεώρηση των ημερομηνιών λήξης της κυνηγετικής περιόδουκαι η κατάργηση των κλιμακωτών ημερομηνιών για τα πουλιά, ως ελάχιστη πρόληψη για την προστασία των παρόμοιων ειδών που ζουν στον ίδιο βιότοπο
  • Αγνοήθηκαν εντελώς οι επισημάνσεις ότι υπάρχει πρόβλημα σύγχυσης και επικάλυψης βιοτόπου των ειδών των οποίων το κυνήγι λήγει σε διαφορετικές ημερομηνίες και έγινε δεκτή η προφορική δήλωση παρευρισκόμενου από την ΚΣΕ ότι αυτό δεν ισχύει.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας