επικαιροτητα

Published on 23 Αυγούστου, 2016 | by Kynoclub

0

Τσακάλια κατασπάραξαν πρόβατα στην Κάπελη!

Αναστάτωση επικρατεί στους κτηνοτρόφους της Κάπελης, μετά την κατασπάραξη προβάτων από τσακάλια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετό καιρό στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τσακάλια θανάτωσαν τουλάχιστον τρία πρόβατα από κτηνοτρόφο της περιοχής, ο οποίος με απόγνωση αντίκρισε τα ζώα του να είναι κατασπαραγμένα…

Το γεγονός αυτό προκαλεί γενικότερη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται ανάλογα κρούσματα στη συγκεκριμένη  ορεινή περιοχή της Ηλείας.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί κατασπαραγμένα πρόβατα στη Λαμπεία, στα Τσίπιανα και στην Κρυόβρυση, ενώ ανάλογα κρούσματα υπήρξαν και σε άλλες περιοχές του Νομού (επαρχία Ολυμπίας, Βουπρασία κλπ.), γεγονός που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος για την κτηνοτροφία.

Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, από το γεγονός ότι συνορεύει με την Αρκαδία, όπου παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των εν λόγω αγριμιών.

Το πρόβλημα

Εξάλλου το πρόβλημα της ύπαρξης των τσακαλιών στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, έχει απασχολήσει αρκετές φορές και τη διοίκηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Στη διάρκεια συνελεύσεων της Γ’ ΚΟΠ  έχει γίνει λόγος   για αξιοσημείωτη αύξηση του πληθυσμού τους, με συνέπεια να  δημιουργούνται  αρκετές ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και στην άγρια πανίδα γενικότερα.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία έχει ήδη δώσει εντολή στους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες για την καταγραφή των θέσεων των τσακαλιών, αλλά και εκείνων των σημείων όπου τους γίνεται αναφορά από πολίτες, ώστε να αποκτηθεί ιδία άποψη σχετικά με τον πληθυσμό τους και την πυκνότητά του.

Πηγή: http://www.protinews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας