επικαιροτητα

Published on 21 Σεπτεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

O Γιάννης Μαθιόπουλος απαντά με σκληρό τρόπο στον Σάκη Πονηρέα καταγγέλλοντας ΟΚΑΔΕ και ΚΟΕ

Με ένα μάλλον σκληρό και αποστομωτικό τόπο, απάντησε ο Γιάννης Μαθιόπουλος σε όσα του είχε καταλογίσει τις προηγούμενες ημέρες ο Σάκης Πονηρέας κριτής και μέλος προηγούμενων διοικήσεων του ΟΚΑΔΕ. Όμως ο Γιάννης Μαιθόπουλος πάει ενα βήμα παρά πέρα. Καταγγέλλει ταυτόχρονα και τον Χρήστο Ψυχάρη ότι αποκαλεί τους άλλους κριτές …λαμόγια, ότι εκμεταλλεύτηκε την θέση του στο διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΕ για να γίνει ….ανέξοδα κριτής ενώ του χρεώνει και δόλο στην επιλογή της Εθνικής Ομάδος του Κυπέλλου Ευρώπης. Ενδιαφέρον εχει και το σημείο της καταγγελίας του κ Μαθιόπουλου στην οποία αναφέρει την υπόθεση του κ Μάνεση. Για σους δεν γνωρίζουν να σημειώσουμε οτι σε παλιότερο αγώνα στο Σχιστό ο κ Ψυχάρης παρουσίασε ένα σκύλο εκτροφής του κ Μάνεση ως δικής του εκτροφής ! Όταν αποκαλύφτηκε  ότι πλαστογραφήθηκε το όνομα και η εκτροφή του σκύλου  έγινε καταγγελία από τον κ  Μάνεση η οποία όμως …θάφτηκε τόσο από την διοίκηση του ΟΚΑΔΕ όσο και του ΚΟΕ.  Διαβάστε την ανάρτηση του κ Μαθιόπουλου για όσα συμβαίνουν στην ελληνική κυνοφιλία  καθώς και την  επιστολή παραίτησης του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Ν.Φ

mathiopoulos1

Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Μαθιόπουλου

Αγαπητοί φίλοι. Πάντα πίστευα ότι η κυνοφιλία πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει. Όμως πολλές φορές δεν γίνεται διαφορετικά. Ειδικά όταν ορισμένοι επιλέγουν με τις ενέργειες τους τον κυνοφιλικό διχασμό προτάσσοντας το προσωπικό τους συμφέρον… Το σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να απαντήσω. Να απαντήσω ένα προς ένα σε όσα μου καταλογίζει ο κύριος Πονηρέας ο οποίος πολύ διπλωματικά απέφυγε να αναφέρει το όνομά μου; Μπορώ να το κάνω! Όχι όμως από θέση άμυνας όπως θέλει. Θα του απαντήσω από την θέση της αλήθειας την οποία την γνωρίζει πολύ καλά, όμως φρόντισε να την διαστρεβλώσει με τον πιο …πονηρό τρόπο. 
-Όχι κύριε Πονηρέα! Δεν προσπάθησα να εξαγοράσω τίποτα και κανένα. Ούτε την δόξα ούτε εσένα, ούτε κανέναν άλλο όπως άφησες να εννοηθεί με κατάπτυστο τρόπο. Μόνο κυνοφιλία έκανα, πάντα άδολα και κυνοφιλία θα κάνω για πάντα. Αντίθετα εσύ πουλάς κυνοφιλία ενδεδυμένος την ιδιότητα του φίλου, του γνώστη, του παράγοντα και του κριτή με σκοπό το προσωπικό όφελος κάθε είδους. Οικονομικό, κοινωνικό, κυνοφιλικό και δεν ξέρω τι άλλο. 
Όχι κύριε Πονηρέα. δεν είναι όπως τα λες. Τα λεφτά με το τσουβάλι τα διέθεσα αποκλειστικά για την κυνοφιλία. Για να φέρω σκύλους άξιους. Σε εμπιστεύτηκα. Εσύ τα διαχειρίστηκες. Εσύ όμως για κάθε άξιο σκύλο φρόντιζες πάντα να μου πουλάς και δέκα (!) άχρηστους…
Όχι κύριε Πονηρέα. Δεν με πήρες μαζί σου στα ταξίδια σου στο εξωτερικό. Εγώ πάντα πλήρωνα… Όπως πληρώνω και όλα τα ταξίδια από την τσέπη μου. 
Αναρωτιέμαι εσύ πόσα ταξίδια έκανες με δικά σου χρήματα; 
-Αν κρίνουμε λοιπόν από το δικό σου παράδειγμα, ίσως έχουν δίκιο οι χιλιάδες κυνόφιλοι που δεν θέλουν να ακούν για ΟΚΑΔΕ. Οι χιλιάδες κυνοφιλοι που τον κατηγορούν ως μαγαζί σκυλεμπόρων. Συμπεριφορές όπως η δική σου τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα.. Δεν θέλω να επεκταθώ εδώ περισσότερο. Άλλωστε δεν έχει κανένα νόημα. 
-Θέλω μόνο να σημειώσω οτι δεν αξίζει να συνυπάρχω με άτομα όπως εσύ στον ίδιο Όμιλο. Δεν θέλω να συνυπάρχω με άτομα όπως ο κ Πονηρέας, που προσπάθησε να δώσει στις καταγγελίες μου χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης. 
-Δεν θέλω να συνυπάρχω με άτομα που αυτοανακηρύσσονται αρχιερείς της κυνοφιλικής ηθικής απαξιώνοντας και λοιδορώντας όσους τολμούν να αποκαλύψουν το πραγματικό τους ρόλο…
-Για αυτό και υποβάλω την παραίτηση μου τόσο από τον ΚΟΕ όσο και από τον ΟΚΑΔΕ . Με μεγάλη μου πίκρα… Όμως έτσι πρέπει! Ίσως περάσω ένα μήνυμα στις διοικήσεις τους για διόρθωση πορείας και απομόνωση όσων αντιλαμβάνονται τον θεσμικό τους ρόλο ως ευκαιρία για προσπορισμό προσωπικών κερδών.
Αυτονόητο είναι ότι τις επόμενες ημέρας θα επανέλθω απαντώντας λεπτομερώς με στοιχεία στον κ Πονηρέα.

ponireas1


mathiopoulos2Η επιστολή παραίτησης

Προς: Όμιλο Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών / Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος

κοινοποίηση: Κυνηγετικό-κυνοφιλικό τύπο

Αξιότιμοι κύριοι

Με την παρούσα σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος και των δύο Ομίλων διαχωρίζοντας την θέση μου από όσα συμβαίνουν στην οργανωμένη κυνοφιλία.
-Δεν μπορώ πλέον να συνυπάρχω στους δυο Ομίλους με άτομα όπως ο κ Πονηρέας, του οποίου το θράσος ξεπέρασε κάθε όριο όταν, χωρίς να αναφέρει το όνομα μου, προσπάθησε ανερυθρίαστα να με απαξιώσει τόσο ως κυνόφιλο όσο και ως άνθρωπο.
-Σας ενημερώνω ότι έχω στην διάθεση σας όλα τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα για να διαπιστώσετε ότι ο κ Πονηρέας, τον οποίο εξακολουθείτε να τιμάτε με την ιδιότητα του κριτή και του μέλους της επιτροπής κριτών ΑΚΙ του ΚΟΕ και του ΟΚΑΔΕ, στην ουσία χρησιμοποίησε, στην δική μου τουλάχιστον περίπτωση, τους σκύλους για προσπορισμό κέρδους. Τουλάχιστον 15 σκύλους έχω αγοράσει απο αυτόν καταβάλλοντας του πολλές φορές όπως και ο ίδιος παραδέχεται χρήματα πολλαπλάσια της αξίας τους. Ο κατάλογος με όλα τα στοιχεία και τα ποσά, το επαναλαμβάνω, είναι στην διάθεση σας.
-Η ιδιότητα του κριτή και του μέλους της επιτροπής κριτών ασφαλώς δεν συνάδει με την πώληση σκύλων με σκοπό τον προσπορισμό κέρδους, κάτι που άλλωστε απαγορεύει το καταστατικό και οι αρχές του ΟΚΑΔΕ.
-Όμως η ιδιότητα του κριτή και φυσικά του κυνόφιλου δεν συνάδει και με προσπάθειες εξαπάτησης των κριτών όπως συνέβη σε παλαιότερο αγώνα μπεκάτσας στον οποίο συμμετείχε ο κ Πονηρέας. Την ώρα που ο σκύλος του αφόδευε, και το μπιπερ κτυπούσε, πυροβόλησε σε ανύπαρκτο θήραμα και για αυτό άλλωστε παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο… 
-Δεν μπορώ πλέον να είμαι μέλος στους δυο Ομίλους όταν ο αντιπρόεδρος του ΚΟΕ κ Ψυχάρης αποκαλεί δημόσια λαμόγια τους κριτές του ΟΚΑΔΕ και του ΚΟΕ…
-Δεν μπορώ πλέον να είμαι μέλος στους δυο Ομίλους όταν οι διοικήσεις τους, ούτε η επιτροπή κριτών ή έστω ένας κριτής,  δεν τόλμησαν να ζητήσουν εξηγήσεις από τον κ Ψυχάρη…
-Δεν μπορώ πλέον να είμαι μέλος στους δυο Ομίλους όταν παρουσιάζεται σκύλος, σε επίσημους αγώνες του ΟΚΑΔΕ στο Σχιστό, με άλλη επωνυμία από την πραγματική του, χωρίς βιβλιάριο εργασίας και παρά τις καταγγελίες του εκτροφέα του η υπόθεση κουκουλώνεται από ΟΚΑΔΕ και ΚΟΕ για να μην θιχτούν συμφέροντα και αποκαλυφτούν σκοπιμότητες.
-Δεν μπορώ πλέον να είμαι μέλος στους δυο Ομίλους όταν διορίζονται ως εκλέκτορες των εθνικών ομάδων , για το Κύπελλο Ευρώπης, άτομα που αγνοούν προκλητικά, άξιους σκύλους και επιλέγουν τους φίλους και τους συνεργάτες τους για να στελεχώσουν τις ομάδες ακυρώνοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και κυνοφιλικής ηθικής.
-Δεν μπορώ πλέον να είμαι μέλος στους δυο Ομίλους όταν διορίζεται ως εκλέκτορας της εθνικής ομάδος, για το Κύπελλο Ευρώπης, ο κ Ψυχάρης που δεν είναι καν κριτής Βρετανικών Φυλών και παρά τις έγγραφες καταγγελίες εξακολουθεί να παραμένει στην θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΕ! 
-Για αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα που δε μπορούν να αναγραφούν σε μια επιστολή, σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΚΟΕ και του ΟΚΑΔΕ. Διευκρινίζω ότι η παραίτηση μου σε καμία περίπτωση δε στρέφεται ενάντια στον ΟΚΑΔΕ και τον ΚΟΕ την αδιαμφισβήτητη προσφορά των οποίων αναγνωρίζω και την οποία άλλωστε υπηρέτησα έμπρακτα και θα συνεχίσω να υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις. Η παραίτηση μου και η δημοσιοποίηση της έχει ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη και την αντιμετώπιση των απαραδέκτων φαινομένων που , δυστυχώς, συμβαίνουν στον κυνοφιλικό χώρο. 
Με εκτίμηση

Γιάννης Μαθιόπουλος

ΥΓ. Είμαι στην διάθεση σας να προσκομίσω οποιοδήποτε στοιχείο και ντοκουμέντο μου ζητήσετε για τις καταγγελίες μου. Αμφιβάλω όμως αν θέλετε πραγματικά την εξυγίανση της οργανωμένης ελληνικής αγωνιστικής κυνοφιλίας. Ελπίζω να με διαψεύσετε.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας