θεματα

Published on 22 Σεπτεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Εκατομμύρια πουλιά αποδεκατίζονται στις Αφρικανικές ακτές από λαθροθήρες….

κείμενο: Ν Φωτακόπουλος

Σοκάρουν οι εικόνες που μας έρχονται από τις Αφρικανικές ακτές στη Μεσόγειο. Αυτή την εποχή που τα μεταναστευτικά πουλιά προερχόμενα από την Ευρώπη, φτάνουν κατάκοπα στις ακτές της μαύρης ηπείρου και εγκλωβίζονται κατά χιλιάδες στα δίχτυα που είναι απλωμένα σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Η  γενοκτονία είναι γενικευμένη για όλα τα είδη των αποδημητικών πουλιών όμως το πιο βαρύ τίμημα το πληρώνουν τα ορτύκια που πετούν χαμηλά προσπαθώντας να προσγειωθούν  όταν δουν έδαφος μετά από την πολύωρη κοπιαστική πτήση της διάσχισης της Μεσογείου.

dixtia3

-Εκατομμύρια πουλιά συλλαμβάνονται και θανατώνονται για να πουληθούν στην συνέχεια  στις αγορές ως εκλεκτό έδεσμα δίνοντας ένα καλό εποχιακό μεροκάματο σους  ντόπιους λαθροθήρες που τα αντιμετωπίζουν ως ”μάνα εξ ουρανού΄΄.

-Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η κρατική μέριμνα για το πουλιά, και το περιβάλλον γενικότερα, από τις παραπαίουσες κυβερνήσεις των χώρων της βόρειας Αφρικής είναι ανύπαρκτη.  Υποτονικό όμως είναι και το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών οργανώσεων για τα αποδημητικά πουλιά. Περιορίζονται κυρίως σε δράσεις και παρεμβάσεις στον εθνικό τους χώρο η τον ευρωπαϊκό.

dixtia1

Όμως τα αποδημητικά πτηνά δεν έχουν μόνο μια πατρίδα. Έχουν πολλές. Για αυτό λοιπόν όλες οι χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα την γενοκτονία που συντελείται κάθε χρόνο αυτή την εποχή στις ακτές της Μεσογείου…

dixtia2

δείτε:Το τέλος του συκοφάγου!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας