επικαιροτητα

Published on 30 Σεπτεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Πρώην δήμαρχος και οινοποιός ζητά από το Υπουργείο το κυνήγι του αγριόχοιρου να επιτρέπεται ολοχρονίς!

Στο εκρηκτικό πρόβλημα που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων στον αγροτικό κόσμο του Νομού Ιωαννίνων, επανέρχεται ο γνωστός οινοποιός, πρ. Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Λευτέρης Γκλίναβος, με νέα επιστολή του προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους (τον Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, τον αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ι. Τσιρώνη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ), ζητώντας να βρεθούν επιτέλους λύσεις!
Τα αμπέλια και άλλες καλλιέργειες μετρούν ήδη ανυπολόγιστες ζημιές και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τοπικών φορέων και όχι μόνο, μέχρι σήμερα κανείς δεν φαίνεται να τις λαμβάνει υπόψιν.
Ο κ. Γκλίναβος έκρουσε προ μηνός περίπου το καμπανάκι κινδύνου προς τους αρμόδιους, με ανοιχτή επιστολή του, ζητώντας να δουν με κατανόηση το θέμα και να δώσουν λύση σ’ ένα πρόβλημα για το οποίο δεν ευθύνονται οι παραγωγοί.

Νέα επιστολή Γκλίναβου
Για να επανέλθει λοιπόν με νέα επιστολή του, σημαίνει ότι καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να εξακολουθούν να βρίσκονται εκτεθειμένοι στις ορέξεις των υπερβολικά πολλών αγριογούρουνων που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Δεδομένου ότι στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το κυνήγι του αγριόχοιρου ο κ. Γκλίναβος προτείνει να επιτρέπεται το κυνήγι τους όλο το χρόνο καθημερινά. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Το πρόβλημα της αντιμετώπισης των ζημιών από αγριόχοιρους κάθε χρόνο οξύνεται αντί να αμβλυνθεί από το κυνήγι κατά την περίοδο του κυνηγιού.

»Οι ζημιές που προκαλούν στις διάφορες καλλιέργειες είναι γνωστές.
Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες από πολλές πλευρές καμία λύση δεν δόθηκε μέχρι σήμερα.
»Σε λίγα χρόνια το πρόβλημα θα γίνει εκρηκτικό και τότε η αντιμετώπισή του θα είναι πιο δύσκολη.
»Προτείνουμε λοιπόν μια απλή, ανέξοδη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση. Να επιτραπεί η θήρα των αγριόχοιρων όλο το χρόνο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Έτσι πιστεύω ότι οι κυνηγοί θα μειώσουν κατά πολύ τον αριθμό τους και θα απαλλαγούν οι αγρότες, οι αμπελουργοί και κηπουροί από τη μάστιγα των αγριόχοιρων».

πηγή


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας