θηροφυλακή

Published on 5 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Είχαν τους κράχτες στο αυτοκίνητο!

Κατασχέσεις κυνηγετικών όπλων, καθώς και ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούνται ως «κράχτες» για ορτύκια, έφερε ο πρώτος μήνας του κυνηγιού στη Μεσσηνία.
Όπως έκανε γνωστό σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, Παντελής Δρούγας, την προηγούμενη εβδομάδα θηροφύλακες από τη Μεσσηνία, με τη συμβολή και ομοσπονδιακών θηροφυλάκων, εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο «κράχτες» για ορτύκια, χωρίς όμως να εντοπίσουν τους δράστες. Και οι δύο ηλεκτρονικοί «κράχτες», οι οποίοι ενεργοποιούνται και με τηλεχειριστήριο, ακόμα και από κινητό, εντοπίστηκαν στην περιοχή της Μάνης και συγκεκριμένα στο Σταυροπήγιο και τον Άγιο Νίκωνα.
Επίσης, σε έλεγχο θηροφυλάκων σε αυτοκίνητο στις 30 Σεπτεμβρίου στα Περιβολάκια, εντοπίστηκαν τρεις λαθροκυνηγοί, από τους οποίους κατέσχεσαν τα κυνηγετικά όπλα, καθώς και τους «κράχτες» που είχαν μαζί.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Δρούγας, όλες οι υποθέσεις έχουν πάει στον εισαγγελέα, ενώ από την πλευρά του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας αφαιρεί την άδεια κυνηγίου για έναν τουλάχιστον χρόνο από τους λαθροθήρες, τους οποίους χαρακτήρισε και «απόστημα» για τους κυνηγούς. Οι κυνηγοί πρέπει να έχουν ήθος και παιδεία, συμπλήρωσε.
Κλείνοντας ο Παντελής Δρούγας ευχαρίστησε τους θηροφύλακες, οι οποίοι να σημειωθεί ότι πληρώνονται από τους ίδιους τους κυνηγούς, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν υπό αντίξοες συνθήκες.
Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας, Δημήτρης Μαλαπάνης, τόνισε ότι επί 23 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά, ο αγώνας κατά της λαθροθηρίας είναι ασταμάτητος και δίνεται υπό δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Έθεσε, δε, το ζήτημα οπλοφορίας των λαθροκυνηγών, όχι για να το «παίξουν σερίφηδες», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά επειδή έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους που οπλοφορούν και πρέπει να τους ασκήσουν έλεγχο, θέτοντας έτσι πολλές φορές τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Όπως είπε, ο ίδιος έχει τρία «σκάγια» στην πλάτη, ενώ δύο συνάδελφοί του έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. «Από τη στιγμή που η Πολιτεία μάς δέχεται ως ανακριτικό όργανο, γιατί δε μας επιτρέπει την οπλοφορία;» έκλεισε αναρωτώμενος ο κ. Μαλαπάνης…
Ακολούθησε μικρή παρουσίαση από τους θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, κ.κ. Κουρούπη και Νιάρχο, για τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών κραχτών.
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη λαθροθηρία, ο γραμματέας του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Μούζος, παρότρυνε τους κυνηγούς να προσέχουν το περιβάλλον. Ως επιβράβευση, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μεσσηνίας θα δώσει δωρεάν μια κούτα με φυσίγγια, από το κατάστημα του Γιώργου Αγγελόπουλου, σε όποιον κυνηγό φέρει στο σύλλογο τους περισσότερους άδειους κάλυκες.

Του Κώστα Γαζούλη

Πηγή: http://www.tharrosnews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας