επικαιροτητα

Published on 6 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

΄΄Φυλάκιση΄΄ και πρόστιμο για τα νηστικά κυνηγόσκυλα!

Με ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με αναστολή, αλλά και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ τιμωρήθηκε ένας Λαρισαίος που δεν φρόντιζε όπως θα έπρεπε τα σκυλιά του, κάτι που διαπιστώθηκε από την αστυνομία μετά από καταγγελίες.

Ο κυνηγός – όπως παρουσιάστηκε- κρίθηκε ένοχος για την πράξη της μη τήρησης κανόνων ευζωίας των ζώων από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ενώ ήταν ιδιοκτήτης ενήλικων κυνηγετικών σκύλων αλλά και κουταβιών, τα διατηρούσε σε έναν εξωτερικό χώρο περιφραγμένο με σύρματα και πρόχειρες κατασκευές. Από πάνω είχε μια ξύλινη κατασκευή που δεν τα προστάτευε επαρκώς. Αυτός ο χώρος σύμφωνα με το δικαστήριο είχε υγρασία, λάσπες και δεν υπήρχε στεγανό σημείο για να καθίσουν τα ζώα, αλλά ούτε και χώρος για άσκηση.

Ακόμα ο χώρος ήταν γεμάτος περιττώματα ενώ τα ζώα ήταν εμφανώς αδυνατισμένα καθώς η τροφή ήταν ελάχιστη. Το ένα κουτάβι μάλιστα δαγκώθηκε θανάσιμα από έναν ενήλικο σκύλο.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών συλλόγων ανέφεραν πως του έκαναν υποδείξεις, χωρίς όμως να συμμορφωθεί. Ένας μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε πως τα σκυλιά είχαν μια εικόνα φροντισμένη.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Είμαι κυνηγός 40 χρόνια. Τα σκυλιά βγαίνουν έξω συχνά ενώ τα καθαρίζω κάθε μέρα. Τα βλέπω σαν παιδιά μου. Τα πάω στον κτηνίατρο ενώ μια φορά είχα δώσει και 1.000 ευρώ για να τα για- τρέψω» κατέληξε χωρίς όμως να ανατρέψει την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Ελευθερία (Κ.Γ.)

Πηγή: http://www.thessalianews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας