θηροφυλακή

Published on 6 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Αλλεπάλληλες συλλήψεις κασετοφονιάδων!

Από την Τρίτη 27/9/2016 έως και την Πέμπτη 29/9/2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζώρτζης Αδάμ, Αγρανιώτης Αλέξιος, Τζανετάκος Δωρόθεος, Μάνος Σωτήριος και Κανελλάκος Ιωάννης με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Μολάων, Βορείων Λακεδαιμόνων, Γυθείου, Λεωνιδίου και Σπάρτης αντίστοιχα, εντόπισαν πέντε ηχομιμητικές συσκευές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης τις οποίες και κατέσχεσαν, υποβάλλοντας ταυτόχρονα ισάριθμες μηνύσεις κατ’ αγνώστων.
Την Παρασκευή 30-9-2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μαλαπάνης Δημήτριος και Γιαννακόπουλος Γεώργιος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Καλαμάτας και Μεσσήνης αντίστοιχα, σε συνεργασία με τους Θηροφύλακες του Κ.Σ. Καλαμάτας Κουρούπη Παναγιώτη και Νιάρχο Χρήστο, έπειτα από καταγγελίες για λειτουργία ηχομιμητικών συσκευών στην περιοχή Περιβολάκια Μεσσηνίας εντόπισαν περί ώρα 23.00 μ.μ. όχημα να κινείται ύποπτα. Σε έλεγχο που διενέργησαν στο όχημα διαπίστωσαν ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό μετέφεραν εκτός από τα κυνηγετικά τους όπλα και ηχομιμητική συσκευή. Στην συνέχεια οι Θηροφύλακες κατάσχεσαν τα μέσα της παράνομης θήρας (όχημα, όπλα, φυσίγγια, ηχομιμητική συσκευή, άδειες θήρας) και υπέβαλλαν σχετική μήνυση εναντίον τους.
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Βασιλόπουλος Κων/νος και Χριστόπουλος Χαράλαμπος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κρεστένων και Τροπαίων αντίστοιχα εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Κάτω Σαμικού ηχομιμητική συσκευή για ορτύκια. Παρά την παρακολούθησή της για κάποιες ώρες μήπως και εμφανιστεί ο κάτοχός της, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στην συνέχεια την συνέλεξαν και την επομένη 2/10/16 την παρέδωσαν στο Δασαρχείο Κρεστένων όπου και πραγματοποιήθηκε η καταστροφή της.

kasetofona Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Χιόνης Παρασκευάς και Θεοδωρακόπουλος Θεόδωρος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Αργοστολίου και Σάμης αντίστοιχα, εντόπισαν στην περιοχή «Αγίων Φανέντων» Σάμης Δήμου Κεφαλλονιάς σταθμευμένο σε δασική περιοχή όχημα ξεκλείδωτο, με τα κλειδιά στην μηχανή και στο πίσω κάθισμά του μια κυνηγετική καραμπίνα εκτός θήκης. Επίσης δίπλα στο όχημα περιφερόταν ένα κυνηγετικό σκυλί (λαγόσκυλο). Ενημέρωσαν άμεσα το Α.Τ. Σάμης και αμέσως κατέφθασε Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας με την συνδρομή του οποίου πάρθηκε από το αμάξι το κυνηγετικό όπλο. Στην συνέχεια μετέβησαν όλοι μαζί στο Α.Τ. Σάμης όπου διαπίστωσαν ότι η καραμπίνα αυτή μπορούσε να φέρει περισσότερα των τριών φυσιγγίων και ότι το άτομο στο οποίο ανήκε δεν είχε θεωρήσει την κυνηγετική του άδεια για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Στην συνέχεια κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για το συγκεκριμένο άτομο το οποίο και συνελήφθη από την Αστυνομία το απόγευμα της ίδιας μέρας. Το βράδυ κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και την επομένη το μεσημέρι εκδικάστηκε η υπόθεση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αργοστολίου, το οποίο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και 200 ευρώ πρόστιμο.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας