λαγος

Published on 6 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Απαράδεκτο! Τους πήρε τον λαγό με τσαμπουκά!

Την ιστοριούλα αυτή  την αλιεύσαμε απο το facebook και την ανάρτησε ο  Ellinikos Ixnilatis . Περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τι συμβαίνει αρκετά συχνά στα λαγοτόπια όπου κυκλοφορούν διαφόρων ειδών και ποιότητος κυνηγοί. Δεν έχει σημασία η ηλικία των εμπλεκόμενων, θα μπορούσε οι συμπεριφορές να είναι αντίστροφες, όσο η καθαρά τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά ορισμένων, πέρα από κάθε κανόνα ηθικής, ευγένειας  και δεοντολογίας που διέπει την κυνηγετική δραστηριότητα. Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Ν. Φ.

lagos1

Ο ΄΄κοτσιδάκιας΄΄  απαίτησε τον λαγό των 60χρονων

Καλημέρα στην παρέα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό που ήμουν ευτυχώς θεατής από μακριά, που έγινε στο Μαίναλο της Αρκαδίας την Κυριακή που μας πέρασε. Είχα ανέβει με δύο κουτάβια στα αλπικά του Μαινάλου στα 1980 μ. υψόμετρο από το πρωί και καθώς δεν είχα κάνει τίποτα από θέμα κυνηγιού, άκουγα τα κλαφουνιτά των λαγόσκυλων μιας παρέας δύο 60άριδων κυνηγών που κυνηγάγανε πολύ πιο χαμηλά από μένα. Είχαν πάρει ένα καλό ντορό και τον πάλεψαν καμιά ώρα. Τα σκυλιά τους κάποια στιγμή ξεφώλιασαν τον λαγό με ένα χτύπημα από τα λίγα. Τους έφυγε από τα μούτρα που λέμε ο λαγός. Ο λαγός πήρε πορεία όμως προς μία άλλη παρέα, που ήταν κανα χιλιόμετρο μακριά. Η παρέα αυτή είχε κάποια σκυλιά που χαζογύρναγαν με τα τσοκανάτια τους χωρίς να κυνηγάνε, ούτε καν να κλαφουνάνε σε κάποιο ντορό. Ο λαγός ακούγοντας τα τσοκανάκια από αυτά τα σκυλιά έστριψε, βγήκε στο δρόμο για να περάσει στην απέναντι πλεύρα του βουνού, αλλά ο ένας 60 χρονός, που ήταν καρτέρι στο δρόμο, πρόλαβε και του έριξε τρία τουφέκια και ο λαγός έπεσε καμιά 50 μέτρα παραπέρα. Η απόσταση που πρόλαβε δηλαδή να κάνει ο λαγός μετά το ξεφώλιασμά του ήταν το πολύ 1 χιλιόμετρο σε ένα-δύο λεπτά το πολύ, αφού τα σκυλιά τον πήγαιναν σφαίρα από πίσω. Μέχρι εδώ όλα καλά. Πετάγετε όμως ο “κοτσιδάκιας” από την δεύτερη παρέα (δεν έχω τίποτα με τις κοτσίδες, και εγώ είχα στα νιάτα μου) και αρχίζει να φωνάζει στον 60 χρονο γιατί ντουφέκισε το λαγό. Ο 60χρονος είχε μείνει κόκκαλο. Ο “κοτσιδάκιας” να φωνάζει και να ωρύεται, να τρέχει να πάρει το λαγό από τα ξένα σκυλιά και ο 60χρονος να έχει μείνει μαλάκας. Ήρθε και ο άλλος 60χρονος ο οποίος ήταν με τα σκυλιά την ώρα του ξεφωλιάσματος και άρχισε μία λογομαχία χωρίς τέλος. Οι δύο 60άριδες, κατάλαβαν στο τέλος ότι θα έπρεπε ή να δώσουν το λαγό στο “κοτσιδάκια” ή να αρχίσουν τις ντουφεκιές μαζί του. Το αποτέλεσμα ήταν ο 40άρης περίπου “κοτσιδάκιας” να πάρει το λαγό, να τους βρίσει να τους απειλήσει να μην ξαναέρθουν γιατί είναι ξένοι στο Μαίναλο, που στο Μαίναλο ένα από τα βουνά με τους περισσότερους κυνηγούς. Ύστερα από μία ώρα περίπου που έκανα να κατέβω από την κορυφή, είχαν φύγει όλοι τους, και είχε εμφανιστεί ένας 70χρονος κυνηγός με το αυτοκίνητό του, ο οποίος μετά την συζητητή μας, κατάλαβα ότι ήταν και αυτός θεατής του όλου σκηνικού από την απέναντι κορυφή του βουνού. Συμφώνησε μαζί μου για τον “κοστιδάκια” και μου είπε ότι του το έχει κάνει και αυτουνού ακριβώς το ίδιο πράγμα, 2 φορές πέρσι. 
-Συμπέρασμα της όλης ιστορίας μου είναι ότι 5 στους 100 κυνηγούς που κυνηγάνε λαγό, ξέρουν τι πάει να πει κυνήγι λαγού, ξέρουν να φτιάχνουν λαγόσκυλα, ξέρουν πως να βγάλουν το λαγό και προ πάντως ξέρουν να σέβονται τους συγκυνηγούς, το θήραμα και τηρούν τους άγραφους νόμους του κυνηγιού.
-Καλοφάγωτος ο λαγός “κοτσιδάκια” και να παρακαλάς να υπάρχουν τέτοιοι κυνηγοί, για να μπορείς να τρως και εσύ κάνα λαγό. Ellinikos Ixnilatis

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας