θεματα

Published on 6 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Ναι στο κυνήγι των αγρίων ζώων ψήφησαν 183 χώρες!

επιμέλεια: kynoclub .gr

Γιοχάνεσμπουργκ, 5 Οκτωβρίου του 2016

Μεγαλύτερη παρά ποτέ η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Wildlife αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο του κυνηγίου τροπαίων  για τη διατήρηση των άγριων ζώων.

Οι 183 χώρες που είναι συμβαλλόμενα μέρη της  Σύμβασης  για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES) κατέληξαν στο συμπέρασμα τους στην Παγκόσμια Διάσκεψη Άγριας Ζωής εκδίδοντας  ομόφωνα σημαντικό ψήφισμα για το εμπόριο κυνηγετικών τροπαίων.  Αναγνωρίζουν ότι η σωστή διαχείριση και το αειφόρο κυνήγι  συμβάλλει στην διατήρηση των ειδών, καθώς παρέχει τόσο ευκαιρίες βιοπορισμού για αγροτικές κοινότητες όσο και κίνητρα για τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων ενώ παράλληλα προσελκύει επενδύσεις για σκοπούς διατήρησης.

afriki

Η απόφαση μπορεί να θεωρηθεί ως μια ευπρόσδεκτη απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις με αντιεπιστημονικό τρόπο  και παρανοήσεις σχετικά με το κυνήγι τροπαίων σε ορισμένες δυτικές χώρες. Το ψήφισμα ενοποιεί και διευκρινίζει τα υψηλά νομικά πρότυπα και την αειφορία σε πρακτικές κυνηγιού.  Επιπλέον η απόφαση περιέχει μια σειρά μη δεσμευτικών συστάσεων σχετικά με τους τρόπους κυνηγίου, το εμπόριο των τροπαίων και την προστασία των ειδών..

πηγη: FACE


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας