αυτοκινητα

Published on 12 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Nissan Navara Euro6

Με τον τίτλο του «International Pick-Up of the Year» για το 2016 να αποτελεί μόλις μία από τις πολλαπλές διακρίσεις που έχει ήδη αποσπάσει, η νέα γενιά του Nissan Navara αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτάσεις που είναι διαθέσιμες στην κατηγορία του και στην ελληνική αγορά.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένης και της σχετικής Κοινοτικής νομοθεσίας, από τον Σεπτέμβριο του 2016, το Navara θα εφοδιάζεται με τις αναβαθμισμένες εκδόσεις του dCi πετρελαιοκινητήρα των 2,3λτ. που καλύπτουν πλέον τις προδιαγραφές του Euro6 πρωτοκόλλου, αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, το εν λόγω μηχανικό σύνολο εφοδιάζεται πλέον με σύστημα SCR στην επεξεργασία των καυσαερίων, που προβλέπει την προσθήκη διαλύματος AdBlue.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, οι εκδόσεις των 160 και 190 ίππων του νέου Navara εμφανίζουν πλέον ακόμη πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων (από 159 g/km) δηλαδή, μια μείωση της τάξης των 8 g/km σε σχέση με τις εκδόσεις Euro5.

Παράλληλα, βελτιωμένη κατά 0,2 λτ./100χλμ. κατά μέσο όρο, είναι και η μέση κατανάλωση καυσίμου που ξεκινά από τα 6,1 λτ./100χλμ. ενώ, μέσω της διαδικασίας «Selective Catalytic Reduction» έχουν μειωθεί επίσης και τα επίπεδα των οξειδίων του αζώτου (NOx) στα καυσαέρια του ιαπωνικού Pick-Up.

Παράλληλα, όπως είναι φυσικό, έχει προστεθεί μια νέα δεξαμενή για το AdBlue (χωρητικότητας 17 λτ.) στην αντίθετη μεριά από το στόμιο πλήρωσης με καύσιμο του οχήματος, που επαρκεί για την κάλυψη περίπου 11.500 χλμ. ενώ οι σχετικές ενδείξεις για την στάθμη του εν λόγω αναλώσιμου υγρού εμφανίζονται στον οθόνη LCD του πίνακα οργάνων.

Πέραν αυτού, αξίζει να αναφέρουμε και ορισμένες ακόμη βελτιώσεις που έχει δεχθεί το Nissan Navara Euro 6 όπως π.χ. το σύστημα Idle-Stop System (ISS) που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό όλως των εκδόσεων με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επιπρόσθετα, όλες οι εκδόσεις του Navara θα εφοδιάζονται με σύστημα cruise-control με περιοριστή ταχύτητας και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth για το ηχοσύστημα, με σχετικά χειριστήρια στο τιμόνο.

Αντίστοιχα, το συνολικό μεικτό βάρος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 25 – 35 κιλά, αναλόγως της έκδοσης με το απόβαρο να αυξάνεται αντίστοιχα κατά 5 – 38 κιλά.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε πως το νέο Nissan Navara θα συνεχίσει να προσφέρεται με 5ετή Εργοστασιακή Εγγύηση, όπως άλλωστε και όλα τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της ιαπωνικής εταιρείας και στην ελληνική αγορά.

Πηγή: http://pro.autotriti.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας