επικαιροτητα

Published on 21 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Ξεκίνησαν οι πτήσεις για ρίψεις εμβολίων κατά της λύσσας

Από το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων από το Υπουργείο Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος Εμβολιασμου της άγριας πανίδας για προστασία έναντι του ιού της Λυσσας αυτό το φθινόπωρο.

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20 – 21 Οκτωβρίου (αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) από την αερολέσχη της Ξάνθης. Από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο τα αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν πτήσεις για 6-7 πτητικές ημέρες και θα καλύψουν περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια τα αεροσκάφη θα μετακινηθούν στην αερολέσχη Παναγίτσας Εδέσσης (περίπου στις 27 – 28 Οκτωβρίου) απ’ όπου θα επιχειρήσουν για 5-6 πτητικές ημέρες καλύπτοντας τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το επόμενο αεροδρόμιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αυτό της Τερψιθέας Λάρισας (περίπου αρχές Νοεμβρίου) για περίπου 5 πτητικές ημέρες απ’ όπου θα καλυφθούν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι νότιες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σχεδόν όλη η Π.Ε. Πιερίας.

Τέλος περί τα μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσει η κάλυψη των περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου και των δυτικών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από την αερολέσχη Αγρινίου, η οποία θα διαρκέσει περίπου 4 πτητικές ημέρες.

Με βάση το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις, ομίχλες, ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις), η αντιλυσσική εμβολιακή καμπάνια του Φθινοπώρου 2016 προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες
NEO PROGRAMMA EMVOLIASMOY GIA TH LYSSA


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας