θηροφυλακή

Published on 27 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Θηροφύλακες συνέλαβαν λαθροθήρα που παγίδευε αγριόχοιρους!

Έναν δικό του τρόπο για να κυνηγάει αγριογούρουνα είχε βρει λαθροθήρας που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από τους τοπικούς & ομοσπονδιακούς θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας.

Ο «μάγκας» που δεν είχε την ιδιότητα μέλους κάποιου κυνηγετικού συλλόγου, οδηγούσε τα αγριογούρουνα σε αυτοσχέδιες παγίδες που είχε φτιάξει στην περιοχή Αχλάδες Αρκίτσας, όπου εκεί ανήμπορα τα ζώα θανατώνονταν από το δράστη.

Η σύλληψη έγινε επ’ αυτοφώρω την ώρα που είχε εγκλωβίσει αγριόχοιρους και σκότωνε έναν εξ αυτών. Ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, κατατέθηκε μήνυση και το όπλο παραδόθηκε στον εισαγγελέα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας επαναλαμβάνει σε όλα τα μέλη του να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων περιστατικών κατά την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας. «Παρακαλούνται ιδιαίτερα οι ομάδες που ασχολούνται με τη θήρευση αγριόχοιρων να είναι πάντα συμπαγείς και σταθερές κατά τις εξορμήσεις τους και να μην προστίθενται ευκαιριακά νέα μέλη που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν είναι εξοικειωμένα με τις συνήθειες και τις τακτικές της ομάδας.

Το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που συναρπάζει αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πιο σημαντικό είναι να γυρνάμε πάντα πίσω ασφαλείς στην οικογένεια και στους φίλους μας».

Πηγή: http://www.efthia.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας