αγριοχοιρος

Published on 31 Οκτωβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Απαράδεκτο!Κρέμασαν γουρουνοκεφαλές και δέρματα σε περίφραξη πάρκου….

έρμα και κεφάλια από αγριογούρουνα έχουν κρεμάσει κάποιοι στην περίφραξη του διάσημου πάρκου στο όρος Μόβρης το οποίο φιλοξενεί κατά καιρούς αθλητικές δραστηριότητες αλλά και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα όλο το χρόνο. 

Όπως καταγγέλλει στο dytikanea.gr, ο πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Όρους Μόβρης «Η ΑΡΙΑ» Στάθης Κοκκίνης, προς έκπληξή τους είδαν πριν από μέρες, κρεμασμένα στην περίφραξη τομάρια και κεφάλια από αγριογούρουνα. Η έντονη δυσοσμία, αλλά και η σοκαριστική εικόνα, έχει λειτουργήσει ανασταλτικά ως προς την επισκεψιμότητα του πάρκου, για το οποίο έχει αγωνιστεί ο ίδιος μαζί με εθελοντές του συλλόγου και της περιοχής. 

%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%85-1

Η φρικτή εικόνα βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του πάρκου. Οικογένειες που συνηθίζουν να το επισκέπτονται μαζί με τα παιδιάς τους, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικό «στολίδι» της περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Ο κ. Κοκκίνης εκτιμά ότι η πράξη αυτή, δεν σχετίζεται με το πάρκο ή τη δράση του Φυσιολατρικού συλλόγου. «Εκτιμώ ότι πρόκειται για κάποια κόντρα μεταξύ κυνηγών. Οι πληροφορίες έτσι λένε, ωστόσο εμείς από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε και ζητήσαμε με τον τρόπο μας να καθαριστεί το πάρκο. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%85-2

Ο Φυσιολατρικός σύλλογος ιδρύθηκε το 2008, ενώ τα μέλη του και οι εθελοντές της περιοχής, εντάχθηκαν το 2014 στο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας. «Διαθέτουμε δικά μας μέσα, τα οποία το καλοκαίρι βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την πυροπροστασία», σημειώνει ο κ. Κοκκίνης.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν σταματά να αγωνίζεται και να προστατύει τη φύση και αυτό το μοναδικό μέρος στο βουνό Μόβρη. «Μέσα στο πάρκο, υπάρχουν οι υποδομές (νερό και εγκαταστάσεις) για όποιον επιθυμεί αυτή τη μαγική επαφή με τη φύση. Αυτό θέλουμε κι εμείς τίποτα άλλο. Η καρδια του δάσους, είναι αυτή που χτυπά και στις δικές μας φλέβες και μας γεμίζει ζωή. Για το λόγο αυτό, είμαι ιδιαίτερα λυπημένος που συνέβη αυτό», καταλήγει ο κ. Κοκκίνης καλώντας τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν.

Πηγή: http://dytikanea.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας