κυνοφιλια

Published on 3 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Γράψε το τηλέφωνό σου με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο περιλαίμιο του!

κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Αναμφίβολα είναι ο καλύτερος και ο πλέον σίγουρος τρόπος για να βρεις τον χαμένο σκύλο σου. Γράψε λοιπόν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το  τηλέφωνό σου στο λουρί του και …αχρείαστο να είναι. Όπως έχει αποδείξει η πράξη ο αριθμός του τηλεφώνου είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος ανεύρεσης του σκύλου που χάθηκε. Οπός φαίνεται και στις φωτογραφίες ο αριθμός ΄΄φωνάζει΄΄ από μακριά τη έκκληση του απελπισμένου ιδιοκτήτη για ένα τηλεφώνημα από όποιον βρει ή ανταμώσει το χαμένο ζώο.

louri2

Πιστέψτε το! Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που θα αδιαφορήσουν ή θα προσπαθήσουν να κλέψουν ένα σκύλο. Οι περισσότεροι θα τηλεφωνήσουν αμέσως, κάτι που βέβαια δεν θα έκαναν αν δεν υπήρχε ο αριθμός τηλεφώνου στο περιλαίμιο. Και επειδή ο σκύλος σας έχει ήδη μικροτσίπ μην νομίζετε ότι το είναι και τόσο αποτελεσματικό στην ανεύρεση του σκύλου. Πέρα από τα γνωστά προβλήματα με την τράπεζα δεδομένων και το γεγονός ότι πολλά σκυλιά αν και φέρουν μικροτσίπ δεν είναι πουθενά καταχωρημένα, είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον που θα βρει ένα σκύλο να τον πάρει και να πάει στον κτηνίατρο για …σκανάρισμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αδιαφορήσουν. Αντίθετα πάμπολλοι θα σας έπαιρναν ένα τηλέφωνο από το κινητό τους και μάλιστα άμεσα.

louri3

Για αυτό καλό είναι πέρα από το υποχρεωτικό μικροτσίπ ο σκύλος μας να ΄΄κουβαλάει΄΄ επάνω του και τον αριθμό του τηλεφώνου μας. .Προτιμήστε λοιπόν ανοιχτόχρωμα λουράκια που η επιφάνεια τους  είναι κατάλληλη για την αναγραφή του τηλεφώνου με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Αποφύγετε οπωσδήποτε τα πλαστικά περιλαίμια τα οποία προκαλούν ερεθισμούς και δεν είναι φιλικά στο δέρμα του σκύλου. Θυμηθείτε τι πάθατε εσείς όταν βάλατε στο χέρι σας ρολόι με πλαστικό λουράκι. Είναι σημαντικό λοιπόν  ο σκύλος μας να φορεί πάντα το λουράκι με το τηλέφωνο. Συνήθως τα σκυλιά χάνονται στον πιο ανύποπτο χρόνο. Είτε ανοίγουν την αυλόπορτα και βγαίνουν στο δρόμο, είτε εξαφανίζονται μόλις κατέβουν από το αυτοκίνητο πριν προλάβουμε να τους φορέσουμε το περιλαίμιο. Προσοχή λοιπόν και να θυμάστε αυτό που είπαμε στην αρχή. Ο πλέον σίγουρος τρόπος ανεύρεσης του χαμένου σκύλου είναι όταν φέρει επάνω του το τηλέφωνο μας..

Ααααα! Ανεξίτηλο μαρκαδόρο, που το μελάνι του θα κρατήσει μήνες και χρόνια, θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Περιλαίμια στα ….pet Shops!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας