θεματα

Published on 8 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Ιταλία: Συλλήψεις ακραίων αντικυνηγών επειδή επιτέθηκαν με σπρέι …πιπεριού σε κυνηγούς!

κείμενο Ν. Φωτακόπουλος

Ήταν πραγματικά μια πρωτοφανής επίθεση αυτή που έγινε στην Ιταλία εναντίον κυνηγών  από ακραίους αντικυνηγούς. Οι κυνηγοί δέχτηκαν προμελετημένη απρόκλητη επίθεση με σπρέι πιπεριού την ώρα που κυνηγούσαν! Όπως είναι φυσικό αυτή η επίθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις ιταλικές κυνηγετικές οργανώσεις. Έτσι οι καραμπινιέροι του San Martino και της Ronco Scivia καθοδηγούμενοι από τον αρχηγό τους Augusto Sorvillo εντόπισαν τρεις ακτιβιστές, όλοι μέλη ακραίας ζωοφιλικής οργάνωσης,  εκ των οποίων οι δυο με καταγωγή από την Λομβαρδία και ένας από το Τορίνο. Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε με  σοβαρές κατηγορίες για εξύβριση, απειλή, βία και τραυματισμό. Παράλληλα εξετάζει σε βάθος την υπόθεση μια και υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένη βάση φανατικών αντικυνηγών με πολύπλευρη δράση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι με παρέμβαση τους είχε κατασχεθεί υποσιτιζόμενο κυνηγόσκυλο όπως ψευδώς κατηγόρησαν τον ιδιοκτήτη του. Όμως ο κτηνίατρος που εξέτασε τον σκύλο τον βρήκε απολυτά υγιή και …καλοταϊσμένο και έτσι το ζώο επεστράφη  στον αδίκως  ταλαιπωρημένο κυνηγό.

zwofiloi1

Σε άλλη περίπτωση ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά τριών ατόμων που ανάρτησαν πανό σε κεντρικό σημείο οδικού κόμβου αποκαλώντας τους ιταλούς κυνηγούς δολοφόνους. Όμως οι  κάμερες ασφάλειας εντόπισαν τους δράστες, επίσης ακραίους αντικυνηγούς, οι οποίοι  παραπέμφθηκαν για συκοφαντική δυσφήμηση και έκθεση σε κίνδυνο ανυποψίαστων κυνηγών..

Όλα αυτά στην Ιταλία. Όμως παρόμοιες δράσεις όπως αναρτήσεις αντικυνηγετικών πανό και καταγγελίες κατά ιδιοκτητών σκύλων έχουμε και στην Ελλάδα… Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε και εδω χειρότερες καταστάσεις…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας