επικαιροτητα

Published on 10 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Η απαξίωση των Ντράτχααρ στην Ελλάδα!

κείμενο: D. Drahthaar Kykladon

Το ότι μία οποιαδήποτε φυλή γίνεται ‘μόδα’ και εξαπλώνεται σε κάποια χώρα δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι καταξιώνεται! Συνήθως όποια φυλή διαδίδεται και γίνεται ”εμπορική” λόγω των κερδοσκόπων και καιροσκόπων που εμφανίζονται (εκτροφείς, εκπαιδευτές κλπ) ουσιαστικά καταστρέφεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της για ευνόητους λόγους! Τα Ντράτχααρ είναι σκυλιά ”γενικής χρήσεως” αυτό σημαίνει ότι ένα σκυλί μπορεί να κυνηγήσει ορτύκι, πέρδικά, μπεκάτσα, να ιχνηλατήσει λαγό, γουρούνι, να απορτάρει πάπιες από το νερό. Χωρίς όμως να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά στο επίπεδο που θα τα κάνει ένα σκυλί κάποιας ράτσας που είναι εξειδικευμένο για κάποιο από αυτά τα κυνήγια!

Κάποιος που θέλει να κυνηγάει κυρίως πέρδικα θα πάρει π.χ. ένα πόιντερ που είναι εκ κατασκευής περδικόσκυλο, για τον λαγό κάποιο ιχνηλάτη κ.ο.κ.

Ντράτχααρ θα πάρει κάποιος που θέλει σκυλί με ηπειρωτικό τρόπο εργασίας και θέλει να κυνηγάει διαφορετικά θηράματα κάνοντας όμως κάποιους συμβιβασμούς. Δεν μπορεί π.χ. κάποιος να απαιτεί να ιχνηλατεί όπως ένα Σεγκούτσι για παράδειγμα ούτε να κινείται όπως ένα πόιντερ ή ένα Σέττερ κλπ.

Πάντα μιλάμε θεωρητικά για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κάθε φυλής!!!

Άλλο ένα κριτήριο για την επιλογή απόκτησης Ντράτχααρ από έναν κυνηγό είναι η γεωμορφολογία του εδάφους στο οποίο κυνηγάει!

Στην Τήνο που κυνηγάμε, κατά κύριο λόγο, εμείς ταιριάζει κατά την άποψή μας απόλυτα αυτή φυλή. Οι κύριοι λόγοι που απαξιώνεται μία φυλή είναι όταν αυτοί που επηρεάζουν την πορεία και εξέλιξή της (εκτροφείς κυρίως, εκπαιδευτές, όμιλοι φυλής κλπ) δεν έχουν όραμα, μεράκι και δεν λειτουργούν γενικά για την ΙΔΕΑ της φυλής….!!!
Πως είναι δυνατόν εκτροφέας να ΜΗΝ είναι κυνηγός;

Πως είναι δυνατόν εκτροφέας να μην κυνηγάει με την φυλή που εκτρέφει;

Πως είναι δυνατόν εκτροφέας να θεωρεί ότι τα σκυλιά του είναι μέτρια και να συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί στην εκτροφή του;

Πως είναι δυνατόν εκτροφέας να παρακολουθεί τις εξελίξεις μέσα από το ιντερνέτ χωρίς να έχει πατήσει το πόδι του σε τερέν κάτι που είναι πολύ της μόδας τελευταία;

.Οι περιπτώσεις που αναφέρω είναι ΥΠΑΡΚΤΕΣ στην Ελλάδα. Τέλος για να μην σας κουράζω για να υπάρξει αποτέλεσμα πρέπει να θυσιάσει κανείς χρόνο, κόπο, χρήμα (όλα μαζί ταυτόχρονα, μεμονωμένα δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα) και μέσα από επιτυχίες και αποτυχίες να μαθαίνει και να αποκτά εμπειρία και γνώσεις που θα ανεβάσουν το επίπεδο των σκύλων του και αυτό θα είναι από μόνο του η καλύτερη διαφήμιση και καταξίωση της φυλής με την πάροδο του χρόνου!

Στην Φώτο Nero, Deco, Tina, Wella (2012)


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας