επικαιροτητα

Published on 11 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Η διοίκηση του ΟΚΑΔΕ …ξύπνησε και δίνει εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν στην κυνοφιλία!

Την ανάγκη φιλότιμο έκανε η διοίκηση του Ομίλου Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών και εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον κυνοφιλικό χώρο των Πόιντερ & Σεττερ.  

Η …ασύνταχτη ανακοίνωση αναφέρεται στο  ΄΄στενάχωρο θέμα΄΄ και   στις καταγγελίες Μαθιόπουλου κατά Πονηρέα και αντίστροφα καθώς και , σε παλιότερο πειθαρχικό  κατά Πονηρέα.

Ενδιαφέρον έχει και η αναφορά στην παλιότερη καταγγελία του κ Μάνεση κατά του κ Ψυχάρη ότι παρουσίασε σκύλο  σε αγώνες  με ψεύτικη επωνυμία…

Με την ίδια ανακοίνωση  απευθύνει  ερώτημα προς τον  Κυνολογικό  Όμιλο Ελλάδος να απαντήσει αν ο κ Ψυχάρης είναι κριτής ΑΚΙ για βρετανικές φυλές!!!

Το άδειασμα κατά Ψυχάρη – ΚΟΕ και η αλλαγή στάσης είναι εμφανές,  μετά την αγωγή  Μ. Λάμπρου, όπως εμφανείς είναι και οι λόγοι που έγινε αυτό.

Όσο για την επίθεση σε όσους  κυνόφιλους χρησιμοποιούν το facebook για να αναδείξουν τα κυνοφιλικά προβλήματα και όσα σκάνδαλα ….κουκουλώνονται είναι ασφαλώς αδικαιολόγητη και κυρίως ιντερνετοφοβική. Ν. Φ.

okade

ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

Δελτίο Τύπου.

Το Δ.Σ του Πόιντερ – Σέττερ κλαμπ ενόψει των διαστάσεων που έχει λάβει η μάστιγα των εκατέρωθεν δηλώσεων – «καταγγελιών» μέσω αναρτήσεων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) για θέματα που άπτονται του ομίλου, οφείλει για την αποκατάσταση της πραγματικότητας να διευκρινίσει στα μέλη του τα ακόλουθα: Κατά κοινή πλέον ομολογία το Facebook έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά «καφενείου» όπου ο κάθε ένας που θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο, καταγγέλλει πρόσωπα και καταστάσεις με απίστευτη ευκολία και άνεση, άλλοτε από άγνοια, άλλοτε από ασχετοσύνη, άλλοτε από εμπάθεια, άλλοτε ως υποβολέας άλλων προσώπων κλπ, συκοφαντώντας με περίσσια ελαφρότητα, πλήττοντας την τιμή και αξιοπρέπεια ατόμων που έχουν προσφέρει κατά κοινή ομολογία στον χώρο της κυνοφιλίας, με την γνωστή διαχρονικά τακτική και μέθοδο, της διασποράς λάσπης στον ανεμιστήρα με σκοπό να πληγεί κυρίως και πρωταρχικώς ο Όμιλος Πόιντερ – Σέττερ κλαμπ. Στο πλαίσιο αυτό και με την ελπίδα ότι η λασπολογία από όπου και αν προέρχεται δεν θα επιτύχει τον στόχο της, παραθέτουμε κάποια πραγματικά περιστατικά, που ενδεχομένως να μην είναι ευρέως γνωστά σε όλα τα μέλη μας.

Ειδικότερα:

1) Το μακρινό έτος 1999 ύστερα από καταγγελία που κατατέθηκε σε βάρος του κ. Πονηρέα, ασκήθηκε σε βάρος του πειθαρχικός έλεγχος με την κατηγορία ότι πυροβόλησε αναιτίως σε αγώνα μπεκάτσας. Από την διεξαχθείσα έρευνα του τότε αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε συνέβη το εν λόγω γεγονός και συνεπώς ο κ. Πονηρέας απηλλάγη των πειθαρχικών ευθυνών. Ως εκ τούτου όπως μπορεί ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί, δεν είναι δυνατό σήμερα να ελεγχθεί εκ νέου ο κ. Πονηρέας για την ίδια ακριβώς καταγγελία.
 

2) Αναφορικά με τον κ. Μάνεση, η τότε διοίκηση του ΟΚΑΔΕ, άμεσα απέστειλε έγγραφη απάντηση (24/03/2014) αιτιολογώντας του επαρκώς τον λόγο της μη ορθής αναγραφής του ονόματος του σκύλου του.
 

3) Αναφορικά με την δημοσίευση του κ Ψυχάρη περί <<κριτών λαμόγια του Λαγκαδά>> ο κ Ψυχάρης κλήθηκε από την τότε διοίκηση (13/03/2014) στα γραφεία του ομίλου μας να παράσχει τις εξηγήσεις του για την εν λόγω δήλωση, κατά την οποία ο ίδιος εξήγησε ότι αναφερόταν σε ένα συγκεκριμένο κριτή, αιτιολογώντας τους λόγους που προέβη στην παραπάνω δήλωση, ζητώντας συγνώμη προς τους υπόλοιπους κριτές εάν τους προσέβαλε, ανασκευάζοντας στη συνέχεια την δήλωσή του ότι καταφερόταν κατά ενός μόνο κριτή. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω διαδικασία έγινε παρουσία του εν λόγω κριτή που κατά τον χρόνο εκείνο ήταν μέλος του Δ.Σ. Για λόγους και μόνο προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν αναφέρουμε το όνομα του κριτή, το οποίο είναι καταχωρημένο στα τηρούμενα πρακτικά του Ομίλου μας.

4) Ο κ. Θεοχάρης μετά το εν λόγω δημοσίευμα, απέστειλε στον Όμιλο επιστολή, μέσω της οποίας εξηγούσε ότι δεν αναφερόταν στις διαδικασίες του Ομίλου μας.

5) Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο κυνόφιλο κόσμο, ότι τα μέλη που θα στελεχώσουν την Εθνική μας ομάδα για την συμμετοχή της χώρας μας στο Κύπελλο Ευρώπης, επιλέγονται από τον Κ.Ο.Ε και ο Ο.Κ.Α.Δ.Ε δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε για τις επιλογές του εκλέκτορα αλλά ούτε για το ποιος θα είναι εκλέκτορας εφόσον τηρούντε οι διαδικασίες που προβλέπονται. Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος το Ομίλου μας κ. Γκουζούνας και κατά την Γενική συνέλευση του Κ.Ο.Ε, απεύθυνε ερώτημα προς το πρώην Δ.Σ του Κ.Ο.Ε, αν ο κύριος Ψυχάρης έχει την ιδιότητα του κριτή αγγλικών φυλών και του έχει απονεμηθεί η αντίστοιχη βεβαίωση από τον Κ.Ο.Ε, καθώς δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες ανάδειξης κριτών εργασίας του Ο.Κ.Α.Δ.Ε. Είναι προφανές πως ο Όμιλος δεν είναι δυνατό να γνωρίζει αν ο κ. Ψυχάρης έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την απόκτηση της ιδιότητας του κριτή από τον ΚΟΕ και ούτε έχει την δυνατότητα παρεμβάσεως ή ελέγχου του ΚΟΕ. Σε τηλεφωνική δε επικοινωνία σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα, ο ΚΟΕ απήντησε πως ο κ. Ψυχάρης έχει αποκτήσει την ιδιότητα του κριτή αγγλικών φυλών. Εκ των υστέρων, στη Γ.Σ του ΚΟΕ συγκεκριμένο μέλος πήρε το λόγο και ομολόγησε ότι εξαπατήθηκαν από αυτόν και όντως είχαν δηλώσει ότι είναι κριτής. Η θέση του Ομίλου είναι ότι ο ΚΟΕ οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις για αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό, αφού αφορά δικές του ενέργειες .
 

6) Για το στενάχωρο θέμα των συνεχών αντεγκλήσεων μέσω δημοσιεύσεων στο FACEBOOK, των γνωστών για την προσφορά τους κυνόφιλων, κκ Μαθιόπουλου και Πονηρέα, ο όμιλος εκφράζει την λύπη του και ενημερώνει τα μέλη του, ότι κινήθηκε άμεσα, αποστέλλοντάς τους κλήσεις προς παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τα όσα καταγγέλλουν στις εν λόγω δημόσιες τοποθετήσεις τους. Ο Όμιλος είναι σαφές ότι δεν ενέχεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και προστριβές, δεν έχει και ούτε θα αποκτήσει τον ρόλο του «αστυφύλακα» και του ελεγκτή των όσων κατά καιρούς δημοσιεύονται στο Facebook, που πλέον έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά «ιντερνετικού καφενείου» όπου αδιακρίτως, επί δικαίων και αδίκων, ο οποιοσδήποτε αφήνει αιχμές, υπονοούμενα και «καταγγέλλει» συστήματα και κυκλώματα με περίσσια ευκολία και άνεση ελαφρά τη καρδία. Ο όμιλος έχει θεσμικά όργανα τα οποία επιλαμβάνονται, εφόσον υπάρξουν έγγραφες καταγγελίες και τεθούν υπόψη του στοιχεία από τα οποία ενδεχομένως προκύπτει η τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος. Θα πρέπει να γνωρίσουμε στα μέλη μας, πως παρόλο που ο κ. Μαθιόπουλος παραιτήθηκε από μέλος του ΟΚΑΔΕ, σεβόμενοι το κυνοφιλικό του παρελθόν και ενόψει των εν λόγω καταγγελιών του, κλήθηκε από τον Όμιλό μας να προσκομίσει τα στοιχεία που επικαλείται ότι κατέχει στην επιστολή παραίτησής του, ώστε αν προέκυπτε η τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος και η παραβίαση του καταστατικού του ομίλου, να ασκούνταν πειθαρχικός έλεγχος. Όμως ο κ. Μαθιόπουλος ουδέποτε προσήλθε.

Σκοπός του Ομίλου μας ήταν και είναι, η ανάδειξη των καλύτερων Σέττερ και Πόιντερ μέσα από τους αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα θηράματα, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν γεννήτορες για να έχει ο απλός κυνόφιλος κυνηγός καλύτερους σκύλους στα πανέμορφα κυνηγοτόπια της πατρίδας μας. Η αγωνιστική κυνοφιλία στηρίζεται από τους ανθρώπους που επωμίζονται τεράστιο κόστος τόσο οικονομικό αλλά και στην προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή. Είναι γνωστό ότι στερούνται ακόμη και την αγαπημένη τους δραστηριότητα, το κυνήγι με τους συντρόφους τους, γιατί πιστεύουν πραγματικά στον σκοπό του Ομίλου μας και βάζουν και αυτοί ένα κυνοφιλικό λιθαράκι, μιας και κυνοφιλική ζυγαριά δεν υπάρχει και ο καθένας μας αποκτά με τις πράξεις του, τον κυνοφιλικό σεβασμό που του αξίζει.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας