επικαιροτητα

Published on 15 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Μοναδική παγκοσμίως καταγραφή επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο…VIDEO+PHOTOS

Η κυνηγετική περίοδος του Moose (Άλκη στα Ελληνικά) στη Σουηδία άνοιξε στις 12 Οκτωβρίου, αλλά αντί να εξελιχθεί ως συνήθως με την κάρπωση ή έστω συνάντηση κάποιας άλκης, ένας κυνηγός βρέθηκε να προσπαθεί να κρατήσει τον πολυαγαπημένο του σκύλο ζωντανό μετά από μια βιαιότατη επίθεση λύκων.

Το παρακάτω βίντεο εστάλη στο Svensk Jakt, ένα δημοφιλές σουηδικό περιοδικό κυνηγιού, και δείχνει ξεκάθαρα δύο λύκους που επιτίθενται αμείλικτα,ξανά και ξανά στην σκύλα Κλάρα σε ένα δάσος στο δήμο Sunne.

Η επίθεση κατεγράφη από την κάμερα που έφερε η Κλάρα στην πλάτη της και αποτελεί μοναδική παγκοσμίως καταγραφή επίθεσης λύκων σε σκύλο,μιας και μέχρι τώρα παρόλο που έχουν συμβεί πάρα πολλές θανατηφόρες επιθέσεις λύκων σε σκυλιά στην Σουηδία αλλά και οπουδήποτε αλλού σε όλο τον κόσμο, απαντώνται λύκοι συμπεριλαμβανομένου φυσικά και της χώρας μας,ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε ζωντανή καταγραφή της φρίκης και του τρόμου που περνάνε τα σκυλιά μας στα δόντια των λύκων.

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι είχε έρθει σε επαφή με κάποια Άλκη και πιθανόν να είχε δεχτεί κλωτσιά από το ζώο,” δήλωσε ο συνάδελφος Tommy Berglund και ιδιοκτήτης της Κλάρας,όταν αντιλήφθηκε ότι η σκύλα του είχε χαθεί από το Gps. Εδώ αξίζει να κάνουμε μια μικρή αλλά απολύτως απαραίτητη παρένθεση εξηγώντας πως διεξάγεται ένα τυπικό κυνήγι Άλκης στην Σουηδία.


Τα δάση και οι εκτάσεις είναι αχανείς τα θηράματα μπορεί να είναι οπουδήποτε,οπότε τα σκυλιά ανοίγονται πολύ μακριά από τους κυνηγούς, όπως κάνουν όλοι οι ιχνηλάτες ανά τον κόσμο,έτσι για να υπάρχει επαφή με τα σκυλιά τους οι Σουηδοί κυνηγοί τους φοράνε Gps ώστε να βλέπουν όλη την πορεία της εργασίας των ζώων τους,τα οποία όταν εντοπίσουν θήραμα,στην προκειμένη Άλκη,κάνουν στάμπα,δηλαδή γαβγίζουν το ζώο από απόσταση κρατώντας το απασχολημένο στο σημείο,μέχρι να φτάσει ο άνθρωπος συνάδελφος τους.

Ακριβώς κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν η άτυχη Κλάρα είχε το φρικτό συναπάντημα με τους λύκους,τυχαία ενώ ερευνούσε μυρωδιές Άλκης ή την είχαν αντιληφθεί νωρίτερα και της είχαν στήσει καρτέρι μια άλλωστε προσφιλή μέθοδο των λύκων.Όπως θα δείτε η πρώτη συνάντηση ξεκίνησε σχετικά ειρηνικά όταν η Klara έπεσε πάνω σε ένα λύκο περίπου στο μέγεθος της, ενώ έψαχνε όπως είπαμε για Άλκες.

Τα δυο κυνοειδή,μακρινοί συγγενείς εξάλλου, πρώτα κοιτάχτηκαν με την σκύλα σαφώς πιο μαζεμένη και τον λύκο πιο….”εκδηλωτικό” και άνετο, αφού μύρισε το ένα το άλλο,ο λύκος προσποιήθηκε πως φεύγει και ξαφνικά γύρισε και της επιτέθηκε δαγκώνοντας την στην πλάτη, η σκύλα προσπαθεί μάταια να ξεφύγει τρέχοντας,αλλά ο λύκος βρίσκεται συνεχώς μπροστά της κόβοντας της τον δρόμο και δοκιμάζοντας τις αντοχές της.

Στην συνέχεια εμφανίζεται και ένας δεύτερος λύκος και η Κλάρα πλέον δίνει άγρια άλλα άνιση μάχη για τη ζωή της ενώ ο χρόνος κυλάει βασανιστικά αργά. ΔΕΚΑ ολόκληρα λεπτά αντιστάθηκε ηρωικά απέναντι στα άγρια ξαδέρφια της που προφανώς δεν σέβονται συγγένειες και ήθελαν να την κάνουν κομμάτια για να γεμίσουν τις κοιλιές τους με άλλο ένα εύκολο σκυλίσιο γεύμα.

Είναι φρικτοί οι ήχοι που ακούγονται από τα δαγκώματα,τα δόντια που χτυπάνε,το συγκλονιστικό και απεγνωσμένο, όλο τρόμο κλάμα της άτυχης σκύλας και οι εικόνες από τα βιαιότατα τραντάγματα ενώ την δαγκώνουν .

Προς το τέλος του βίντεο η σκύλα κάθεται κάτω βαριανασαίνοντας, φαίνεται πως δεν έχει πλέον άλλες δυνάμεις και παραδίνεται και είναι επιτέλους εκείνη η μαγική,λυτρωτική και σωτήρια στιγμή για το άτυχο ζώο που ο κυνηγός σύντροφος του τρελαμένος από την αγωνία του,τρέχοντας πανικόβλητος ακούγοντας τα επιθανάτια ουρλιαχτά της σκύλας του και με οδηγό το Gps καταφέρνει να την εντοπίσει,είναι εκείνη η στιγμή στο βίντεο που μόλις ακούει τη φωνή του η σκύλα ανακάθεται και οι λύκοι εξαφανίζονται.

Ο Tommy κουβάλησε τη σκύλα αιμόφυρτη μέχρι το δρόμο, μια απόσταση 700 μέτρων σε ευθεία. Ευτυχώς ο κτηνίατρος ήταν μόνο μισή ώρα απόσταση,νάρκωσε την Κλάρα και της έραψε μια μεγάλη πληγή στην πλάτη καθώς και άλλες 14 μικρότερες πληγές. Έχει επίσης 15-20 τραύματα που έπρεπε να μείνουν χωρίς ράμματα.

Ο κτηνίατρος θεωρεί πως έχει μυικά τραύματα, ιδίως στο ένα πόδι, που είναι αμφίβολο αν θα γιατρευτούν εντελώς, ώστε η Κλάρα να μπορέσει να κυνηγήσει ξανά,επίσης δυστυχώς υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να εμφανίσει αλλαγές στην συμπεριφορά της μετά από την επίθεση (φοβίες,άρνηση εξόδου στο δάσος κ.τ.λ ) δηλαδή με λίγα λόγια θα πρέπει να καταφέρει να ξεπεράσει και το ψυχολογικό κομμάτι από το σοκ που υπέστη.

(Η Κλάρα αναρρώνει)

Ο άτυχος συνάδελφος, ο Tommy καταρρακωμένος από την φρικιαστική περιπέτεια της αγαπημένης του συντρόφου δήλωσε : ” Μένω εδώ και το κυνήγι είναι τρόπος ζωής μου, τώρα με τους λύκους στην περιοχή δεν τολμώ να αφήσω σκυλί μιας και ο φόβος να το φάνε οι λύκοι είναι μεγάλος, δεν τολμώ να πάρω άλλο σκυλί μιας και το ερώτημα δεν είναι αν θα ξανασυμβεί, αλλά πότε θα ξανασυμβεί και κυριολεκτικά τρέμω και μόνο στην ιδέα να ξαναζήσω κάτι τέτοιο και φυσικά ούτε θέλω να μετακομίσω από εδώ,εδώ γεννήθηκα,εδώ είναι το σπίτι μου.”

Πηγή: http://www.fanaripress.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας