επικαιροτητα

Published on 16 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Πανευρωπαϊκή Συνάντηση του Eurosite για τις υπηρεσίες οικοσυστημάτων διοργάνωσε με επιτυχία η ΚΟΜΑΘ στις Σέρρες

Πανευρωπαϊκή Συνάντηση του Eurosite για τις υπηρεσίες οικοσυστημάτων
διοργάνωσε η ΚΟΜΑΘ στις Σέρρες

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 7-10 Νοεμβρίου 2016 η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση του Eurosite για τις υπηρεσίες οικοσυστημάτων, που διοργάνωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ).
Παρευρέθηκαν ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι εθνικών και περιφερειακών οργανισμών περιβάλλοντος, διαχειριστές φυσικών οικοσυστημάτων και νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον από 12 χώρες της Ευρώπης (Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρος και Ελλάδα).
Παρουσιάστηκαν ειδικές διαλέξεις, με θετικά παραδείγματα ορθής διαχείρισης και πραγματοποιήθηκαν τρεις παράλληλες συναντήσεις εργασίας σχετικά με τη χρήση εργαλείων και μεθόδων για την εκτίμηση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα οικοσυστήματα, την ενεργό εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών, των φορέων και των χρηστών των φυσικών πόρων και τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης στις προστατευόμενες περιοχές.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, πέραν της ευθύνης της όλης διοργάνωσης και φιλοξενίας, παρουσίασε επιστημονική εργασία για τη σύνδεση των υπηρεσιών οικοσυστημάτων με την κυνηγετική δραστηριότητα, επιστημονικοί της συνεργάτες παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου και των ειδικών θεματικών ενοτήτων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Παράλληλα διοργανώθηκε εκδρομή στον υγρότοπο της Λίμνης Κερκίνης, όπου δόθηκε η δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με ειδικά διαχειριστικά έργα που πραγματοποίει με επιτυχία ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης. Η μετάβαση των συνέδρων στις περιοχές αυτές έγινε με τα οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ και του Φ.Δ. της Λίμνης Κερκίνης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης δημιουργήθηκαν από το Eurosite τρεις νέες ομάδες εργασίας α) για τους υγροτόπους και την κλιματική αλλαγή β) για την προστασία της παράκτιας ζώνης και γ) για την Οικονομία και τις Υπηρεσίες Οικοσυστημάτων.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για την παρακολούθηση υψηλού επιπέδου παρουσιάσεων και την ενημέρωση τους σε ειδικότερα θέματα, ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα γνωριμίας τους με τον όμορφο νομό των Σερρών, τη Λίμνη Κερκίνη και Θρησκευτικά Μνημεία της Περιοχής, αλλά και με τις πολιτιστικές αξίες, μέσα από τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών.
Είναι η 1η φορά που η Ετήσια Συνάντηση του Eurosite γίνεται στην Ελλάδα, ενώ η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης είναι η μοναδική κυνηγετική οργάνωση σε όλη την Ευρώπη, που είναι μέλος του Eurosite.
Το Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, στον Όμιλο UNESCO Σερρών, στο Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, στη γυναικεία αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου του Ακριτοχωρίου Σιδηροκάστρου, στην εταιρεία DJ Party Company και στο Ξενοδοχείο Ελπίδα Spa Resort, για τη συνεργασία και υποστήριξη ώστε η διεθνής συνάντηση να ολοκληρωθεί με επιτυχία
Το Eurosite είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό δίκτυο φορέων, κρατικών και ιδιωτικών, που προωθεί πρακτικά ζητήματα για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα έχει ως μέλη 56 οργανισμούς από 21 ευρωπαϊκές χώρες. Μέσα από το Eurosite γίνεται προώθηση θετικών παραδειγμάτων προστασίας της φύσης και αναπτύσσεται η συνεργασία μεταξύ των μελών.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ έκανε εναρκτήριο χαιρετισμό

Οι Συντονιστές της 1η ημέρας

Τα οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Φ.Δ. της λίμνης Κερκίνης βοήθησαν στη μεταφορά

Στην τεχνητή νησίδα της λίμνης Κερκίνης – Ενημέρωση στους συμμετέχοντες

Το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών λάμπρυνε την βραδινή εκδήλωση

παρουσίαση της ΚΟΜΑΘ για τις λειτουργίες οικοσυστημάτων

Στιγμιότυπο της ομάδας εργασίας για τους υγροτόπους

Πηγή: http://www.hunters.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας