επικαιροτητα

Published on 24 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου αντιδρά στην στοχοποίηση κυνηγού μέλους του.

xios2Mε μια οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου σε ανάρτηση της ιστοσελίδα aplotaria.gr με φωτογραφίες και σχόλια που  ανήκουν στο «Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου».  Η ανάρτηση που εξόργισε τους Χιώτες κυνηγούς είχε ως στόχο ένα κυνηγό ο οποίος βρισκόταν κοντά στο αυτοκίνητός του … Διαβάστε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας στο σχετικό λινκ και την ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου  όπως αυτή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Στοχοποίηση κυνηγού»

Στην ιστοσελίδα aplotaria.gr (http://www.aplotaria.gr/happy-hunter-chios/) αναρτήθηκαν χθες (21/11/2016) 2 φωτογραφίες που απεικονίζουν έναν κυνηγό και ένα σταθμευμένο όχημα. Οι φωτογραφίες αυτές καθώς και το σχόλιο ανήκουν, όπως αναφέρεται, στο «Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου». 
Χρησιμοποιώντας προσβλητικό /ειρωνικό ύφος ο σχολιαστής της φωτογραφίας ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτηρίζει το εικονιζόμενο άτομο ως λαθροθήρα, μέσω μιας φωτογραφίας και παίρνοντας το ρόλο δικαστή. 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου, ο οποίος εκπροσωπεί 2.500 μέλη/ κυνηγούς/ Χιώτες πολίτες θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα εξής:
• Αφού όπως αναφέρετε το εικονιζόμενο άτομο βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα από τους οικισμούς Λαγκάδας και Αγρελωπού είναι νομότυπο αφού ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα, και όχι με δημιουργική ασάφεια, 250 μέτρα από παρυφές συνοικισμών. Ο χείμαρρος καθώς και η πηγή που αναφέρετε δεν αποτελούν παράβαση.
• Το άτομο από την φωτογραφία φαίνεται να στέκεται απέναντι από το αυτοκίνητο του (όπως αναφέρεται στο σχόλιο) κάτι τέτοιο δεν αποτελεί παράβαση αφού θα μπορούσε να το εγκαταλείπει ή να επιστρέφει σε αυτή έπειτα από την κυνηγετική του εξόρμηση. Εάν εντοπίσατε διαφορετική συμπεριφορά και δεν το αναφέρατε στα αρμόδια προανακριτικά όργανα τότε και εσείς ως αυτόπτης μάρτυρας συγκαλύψατε μια παράβαση με σκοπό μια γενικευμένη συκοφαντική δυσφήμηση. 
• Το άτομο (που καλύπτεται πρόχειρα το πρόσωπο του και ο αριθμός πινακίδας του αυτοκινήτου) το στιγματίζεται ως λαθροθήρα.
Έχουμε και μεις λοιπόν κάποιες ερωτήσεις:
Τηλεφωνήσατε σε κάποιον Θηροφύλακα του νησιού για να τον ενημερώσετε για το συμβάν;
Τηλεφωνήσατε στην αρμόδια δασική αρχή;
Έχετε υπόψη σας ότι το να φωτογραφίζεται κάποιον και να τον διασύρετε δημόσια χωρίς την έγκριση του αποτελεί παράβαση;; Σας ενημερώνουμε ότι σε κλειστές κοινωνίες όπως οι δικές μας το άτομο αναγνωρίζεται και με το πρόχειρο Photoshop που πραγματοποιήσατε. 
Το ερώτημα πάντως του «αρθρογράφου» παραμένει και για εμάς το ίδιο προς αυτόν «Πόσο περισσότερο μπορεί να παρανομήσει κάποιος σε μία φωτογραφία;» 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Μεννής


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας