επικαιροτητα

Published on 29 Νοεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Αποκλεισμός κυνηγότοπου με καρφιά σε χωματόδρομο!

Σήμερα 29/11/2016, κυνηγός μέλος του Συλλόγου μας πέρασε από τα γραφεία του Συλλόγου και μας ενημέρωσε πως στην περιοχή μεταξύ Βοσκοχωρίου και Πολυμύλου, πάνω από τα διόδια, άγνωστοι τοποθέτησαν καρφιά σε χωματόδρομο με αποτέλεσμα να υποστεί δύο φορές το τελευταίο δεκαπενθήμερο φθορά στα ελαστικά του οχήματός του.

Ο συγκεκριμένος κυνηγός δεν είχε διαπληκτιστεί ούτε ενόχλησε κανέναν, ενώ στο κυνήγι πήγε με τον 82χρονο πατέρα του. Η ταλαιπωρία των ανθρώπων υπήρξε μεγάλη, όπως και η απορία και η αγανάκτηση η δική μας όταν ενημερωθήκαμε για τα περιστατικά.

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει και με τις φόλες, οι αυτού του τύπου «τυφλές» επιθέσεις, οι οποίες πλήττουν αδιάκριτα οποιονδήποτε βρεθεί είτε με το όχημα είτε με τα σκυλιά του αντίστοιχα, σε τέτοιες περιοχές είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες.

Θα ήταν ευχής έργο, πριν την καταστολή τέτοιων φαινομένων να μπορούσε να υπάρχει πρόληψη. Να μπορούσαμε δηλαδή να εξηγούσαμε στους «ενόχους» πως αυτές οι ενέργειες ταλαιπωρούν αναίτια συνανθρώπους μας και δεν ωφελούν σε τίποτα τους ιδίους.

Δυστυχώς ούτε η πρόληψη, ούτε η καταστολή είναι εύκολο να επιτευχθούν με δεδομένη τη δειλία της ανωνυμίας των δραστών.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε άμεσα είναι να ενημερώσουμε τα μέλη μας να είναι προσεκτικά σε περίπτωση που πρόκειται να επισκεφτούν την εν λόγω περιοχή είτε για κυνήγι είτε γενικότερα.

Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους κάποιος τοποθετεί καρφιά ή φόλες, το αποτέλεσμα προκαλεί ταλαιπωρία, στεναχώρια, απογοήτευση και οργή σε ανθρώπους οι οποίοι δεν του έφταιξαν σε τίποτα.

Αυτό είναι λάθος και εκτιμούμε πως δεν προσφέρει τίποτα ούτε στο δράστη.

Εκτός της προσοχής λοιπόν όσων κινούνται στην παραπάνω περιοχή, εφιστούμε την προσοχή σε όλους να είναι κόσμιοι και να σέβονται την ξένη παρουσία και περιουσία στη διάρκεια των εξορμήσεών τους, έτσι ώστε να μη δίνουμε κανένα κίνητρο σε όσους επιλέγουν να προκαλούν κακό τυφλά σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό τους.

Πηγή: http://ksv.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας