θηροφυλακή

Published on 1 Δεκεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Μήνυση και κατάσχεση για νυχτερινή λαθροθηρία αγριόχοιρων!

Tο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος, Παναγιώτου Γεώργιος και Χριστόπουλος Χαράλαμπος, με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δημητσάνας, Ανδρίτσαινας και Τροπαίων αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα αγριόχοιρου το βράδυ, μετάβηκαν στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας, όπου περί ώρα 22:45 εντόπισαν ένα όχημα τζιπ (Lada Niva) από το οποίο γινόταν χρήση φορητού προβολέα, φωτίζοντας τις γύρω λάκκες και χωράφια.
Παρακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις του το όχημα λίγο πριν φτάσει στο σημείο που βρίσκονταν οι Θηροφύλακες εισήλθε σε παρακείμενο χωματόδρομο φωτίζοντας και πάλι με φορητό προβολέα τα χωράφια της περιοχής. Μετά από μια ώρα παρακολούθησης το όχημα επέστρεψε από τα χωράφια και κατευθύνθηκε προς τους Θηροφύλακες οι οποίοι και το ακινητοποίησαν διακρίνοντας στα χέρια του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα το οποίο κατά τον έλεγχο βρέθηκε γεμάτο με τρία φυσίγγια δεκάβολα τα οποία χρησιμοποιούνται στην θήρα του αγριόχοιρου.
Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Τριπόλεως στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους καθώς επίσης κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, 10 φυσίγγια, ο φορητός προβολέας το όχημα και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

kop


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας