επικαιροτητα

Published on 2 Δεκεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Έδωσαν τα χέρια Καϋμενάκης και Ρουμελιώτης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Καϋμενάκης, ιδιοκτήτης της μεγάλης ομάδας του νομού μας, του Αστέρα Τρίπολης ανανέωσε την άδεια θήρας του στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης.

Μάλιστα αυτή τη φορά που οι αυξημένες υποχρεώσεις του το επέτρεψαν θέλησε να γνωρίσει από κοντά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που είναι μέλος και που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε θεωρείται ως ένας σύλλογος πρότυπο αφού το έργο του και οι δράσεις του έχουν εμπνεύσει και έχουν ανοίξει το δρόμο και σε άλλους Συλλόγους.

Έτσι παρουσία του εκπροσώπου του Συλλόγου κυρίου Ρουμελιώτη εκτός από τα ποδοσφαιρικά τους  θέματα, αφού και οι δυο έχουν μακρά θητεία στα αγωνιστικά τερέν συζήτησαν για πολύ ώρα και εξέφρασαν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για πολλά κυνηγετικά θέματα και ζητήματα.

Ο κύριος Καϋμενάκης έχοντας στενή σχέση με την φύση καθώς ξεκλέβει χρόνο για να βρεθεί στις Κολλίνες και να απολαύσει τα κυνήγια του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την έντονη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων όπως και των τσακαλιών, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Ρουμελιώτη ότι με δική του πρωτοβουλία έχει δημιουργήσει σε ιδιόκτητη έκταση εγκαταστάσεις εκτροφής φασιανού και φυσικά αναφέρθηκε και ζήτησε να μάθει για τους πληθυσμούς της πέρδικας στην ευρύτερη περιοχή. Ζήτησε παράλληλα να ενημερωθεί αναλυτικά για τις δράσεις και το έργο του Συλλόγου και εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρχει συνεργασία καθώς είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος του νομού . Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο και ουσιαστικό έργο της Θηροφυλακής των Συλλόγων καθώς είναι γνωστές οι αυξημένες και εντατικές περιπολίες αλλά και οι συλλήψεις.

Ο κύριος Ρουμελιώτης συνεχάρη τον κύριο Καϋμενάκη για την τεράστια προσφορά του όχι μόνο στον  αθλητικό τομέα αλλά και γενικότερα στο ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο του νομού. Με μεγάλη του χαρά διαπίστωσε όπως ο ίδιος δήλωσε πως ο κύριος Καϋμενάκης είναι δεινός και ενημερωμένος κυνηγός , ενώ μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς για το μέλλον του κυνηγίου. Ανέφερε πως στο πρόβλημα των αγριόχοιρων έχει προσπαθήσει ο Σύλλογος να δώσει λύση με αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου αλλά και των θηρεύσιμων ατόμων ενώ όσο αφορά το θέμα με τους πληθυσμούς της πέρδικας ο κύριος Καϋμενάκης ενημερώθηκε ότι η αυξημένη θηροφύλαξη αλλά και η σταδιακή ευαισθητοποίηση και μετάδοση της κυνηγετικής παιδείας έχουν αλλάξει κατά πολύ παλιές λογικές και νοοτροπίες με αποτέλεσμα να υπάρχει ουσιαστική και αποτελεσματική διαχείριση των πληθυσμών της.

Και οι δυο συμφώνησαν πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ραγδαία αύξηση και εξάπλωση των τσακαλιών που ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους κτηνοτρόφους της περιοχής με οργανωμένη και επιστημονική διαχείριση των πληθυσμών τους.

Τέλος και οι δυο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο ο αθλητισμός όσο και το κυνήγι που και οι δύο έχουν αγαπήσει και έχουν υπηρετήσει ο καθένας από το δικό του μετερίζι είναι υγεία, είναι τρόπος ζωής και πολιτισμός και ακριβώς με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ενώ υποσχέθηκαν πως στο μέλλον θα υπάρξει ακόμα πιο στενή συνεργασία και ίσως και κάποιες κοινές δράσεις για το καλό και του ποδοσφαίρου αλλά και του κυνηγιού.

Δεινός γουρονοκυνηγός ο κύριος Καϋμενάκης, δεινός περδικάς ο κύριος Ρουμελιώτης σίγουρα είχαν να μάθουν πολλές κυνηγετικές στιγμές ο ένας για τον άλλον που τις κράτησαν για τους ίδιους , αυτό που μας είπαν είναι πως σίγουρα θα συναντιούνται συχνά τόσο στα βουνά όσο και στα γήπεδα.

Δελτίο τύπου

Πηγή: http://www.arcadiaportal.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας