αγωνες

Published on 12 Δεκεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Κυριαρχία των Σέττερ και πολλές μπεκάτσες στους Αγώνες του Κυνοφιλικού Θεσσαλονίκης για το Κύπελλο ΄΄Μακεδονία΄΄

Το χαρακτηριστικό του πρώτου διημέρου των αγώνων του Κυπέλλου ΄΄Μακεδονία΄΄  που διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στον Χολομώντα, ήταν οι πολλές μπεκάτσες  την δεύτερη ημέρα.  Σε αντίθεση με την πρώτη ημέρα όπου οι μπεκάτσες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, την επομένη όλοι οι σκύλοι είχαν ευκαιρίες και κάποιοι από αυτούς περισσότερες από μία. Θριαμβευτής αναδείχτηκε ο Γιώργος Δουλκέρογλου που σημείωσε μια εκπληκτική επιτυχία και ένα σπάνιο ρεκόρ. Κατάφερε να βάλει τρία Αγγλικά Σέττερ στην βαθμολογία μέσα σε μια αγωνιστική  ημέρα! Δεν έχουμε επίσημα  στατιστικά στοιχεία αλλά μάλλον αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών  Αγώνων της μπεκάτσας.

koth7

Οι διακριθέντες

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις βρετανικές φυλές κανένας σκύλος δεν κατόρθωσε να μπει στην βαθμολογία. Στις  ηπειρωτικές ο Bili od Plavog Korala, ένα σπουδαίο Επανιέλ Μπρετόν με κυναγωγό τον Βίκτωρα Λεοντσίδη κατάφερε να φερμάρει μια μπεκάτσα που προσπαθούσε να διαφύγει και απέσπασε το 1ος Εξαίρετος από τον κριτή Νίκο Φωτακόπουλο. Αυτός ήταν και ο μοναδικός σκύλος της ημέρας που κατάφερε να βαθμολογηθεί.

Η Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ήταν μια τελείως διαφορετική ημέρα! Τα πουλιά πολλά και οι ευκαιρίες ανάλογες. Στις ηπειρωτικές φυλές ο κριτής Νίκος Στεφανάτος απένειμε το CACT-CACIT στην Delta, Επανιέλ Μπρετόν του Βίκτωρα Λεοντσίδη που έκανε σπουδαία εμφάνιση, όπως και την προηγούμενη ημέρα ενώ περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια την παρουσίαση ενός Γαλλικού Μπράκ τύπου Πυρηναίων της F΄ Ιra του κ Δημήτρη Ρεπάνη.

koth2

Στις Βρετανικές φυλές οι κριτές Μιχάλης Λάμπρου και Θανάσης Γαριβάλδης έζησαν μια σπουδαία και αξέχαστη ημέρα. Περισσότερες από 12 διαφορετικές μπεκάτσες έδωσαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες στα μπεκατσόσκυλα να δείξουν την αξία τους. Ο Γιώργος Δουλκέρογλου, όπως προαναφέρθηκε, κατόρθωσε όχι μόνο να κατακτήσει το 1ος Εξαίρετος CAC CACIT με τον Pianigiannis Billy του κ  Δημήτρη Αγγελή

βάλει δυο ακόμα  σκύλους στην βαθμολογία τους οποίους θα δείτε στον σχετικό πίνακα. Σημαντική ήταν η παρουσία και Λάκη Κωνσταντινίδη που κατέκτησε το 2ος Εξαίρετος με το Αγγλικό Σέττερ  Tanto Evosmos  RCACT-CACIT  του κ  Γιάννης Στεργίου  

Ξεχώρισε σύμφωνα με τους κριτές η Ilis Omorfi Anixi με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον Νίκο Φωτακόπουλο χωρίς όμως να καταφέρει να μπει στην βαθμολογία.

koth3

Η χρονιά του …..Gruppo di Giorgio  

Θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε την εντυπωσιακή παρουσία του Γιώργου Δουλκέρογλου σε μια σειρά αγώνων μπεκάτσας όπου σημειώνει αλλεπάλληλες επιτυχίες. Ο Δραμινός εκπαιδευτής και εκτροφέας με την επωνυμία    Gruppo di Giorgio    έχει αφιερωθεί στα μπεκατσόσκυλα και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό έλλειμμα που υπάρχει στον κλάδο των επαγγελματιών. Οι περισσότεροι ασχολούνται με αγώνες του κάμπου και την πεδινή πέρδικα, (ένα  θήραμα που δεν ενδιαφέρει τους κυνηγούς ως απαγορευμένο είδος), σε αντίθεση με τον Γιώργο Δουλκέρογλου που δηλώνει, και είναι πρώτα και πάνω από όλα, ….μπεκατσοεκπαιδευτής!

-Κλείνοντας να σημειώσουμε την άψογη διοργάνωση από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο του κ Γαριβάλδη. Σε μια δύσκολη εποχή που αρκετοί Κυνοφιλικοί Όμιλοι ακυρώνουν του προγραμματισμένους  Αγώνες τους σε μπεκάτσα ο ΚΟΘ παρά τις δυσκολίες και την αδιαφορία πολλών κυνοτρόφων καταφέρνει να διοργανώνει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Το ‘’Κύπελλο Μακεδονίας΄΄ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 17&18 Δεκεμβρίου.

koth5

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ  10 Δεκεμβρίου 2016

Ηπειρωτικές φυλές

Κριτής:  Νίκος Φωτακόπουλος

1ος Εξαίρετος Bili od Plavog Korala, Επανιέλ Μπρετόν

Ιδιοκτήτης: κυναγωγός Βίκτωρ Λεωντσίδης

Bρετανικές φυλές

Κριτές Νίκος Στεφανάτος-Μιχάλης Λάμπρου

Κανένας σκύλος στην βαθμολογία

koth1

ΚΥΡΙΑΚΗ  11 Δεκεμβρίου

Ηπειρωτικές φυλές

Κριτής: Νίκος Στεφανάτος

1ος Εξαίρετος CACT-CACIT Delta Επανιέλ Μπρετόν

Ιδιοκτήτης: κυναγωγός Βίκτωρ Λεωντσίδης

Bρετανικές φυλές

Κριτές: Μιχάλης Λάμπρου- Θανάσης Γαριβάλδης

1ος Εξαίρετος CAC CACIT Pianigiannis Billy Αγγλικός  Σέττερ

ιδ. Δημήτρης Αγγελής κυναγωγός Γ. Δουλκέρογλου

2ος Εξαίρετος RCACT-CACIT  Tanto Evosmos    Αγγλικός. Σέττερ

 ιδ Γιάννης Στεργίου  κυναγωγός. Λ. Κωνσταντινίδης


3ος Εξαίρετος Brazil Gruppo di Giorgio  Αγγλικός  Σέττερ

ιδ. Κώστας Νότας κυναγωγός Γ. Δουλκέρογλου

4ος Πολύ Καλός  Pianigiannis Aleck

ιδ. Σίμος Ζέρβας κυναγωγός Γ. Δουλκέρογλου

koth6

Δείτε: Κύπελλο Μακεδονίας 2016

ΔείτεBili od Plavog Korala!



About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας