θηροφυλακή

Published on 16 Δεκεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Η δράση της θηροφυλακής στην Θεσσαλία

Το έργο των ανδρών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. αποτυπώνεται και αποδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το πλήθος των ελέγχων και των μηνύσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά και όλη τη διάρκεια του έτους, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τελεία στα ανούσια  και συκοφαντικά λόγια που ακούγονται από κάποιους αδαής.

Πιο συγκεκριμένα : Στην περιοχή της Ελασσόνας κατατέθηκαν έξι μηνύσεις από τους δύο  Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Νάκα Δ. και Φιλιππίδη Φ.

Στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 πρωινή, στην περιοχή Κρανιά Ελασσόνας και θέση ¨Μοαναστήρι¨, ο Ο.Θ. Φιλιππίδης Φ. σε έλεγχο που διενέργησε εντόπισε να διεξάγεται παράνομη θήρα , εκτός επιτρεπόμενης ημέρας και με παραποιημένο κυνηγετικό όπλο.

Στις 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 πρωινή και ενώ ο Ο.Θ. Φιλιππίδης Φ. βρισκόταν σε υπηρεσία εντόπισε στην περιοχή της Βερδικούσιας Ελασσόνας, ένα άτομα να ασκεί παράνομη θήρα καθώς στερούνταν της άδειας θήρας.

Ο Ο.Θ. Νάκας Δ., ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία , κατόπιν τηλεφωνήματος , εντόπισε παγίδα για μεγάλο θήραμα (δόκανο) , στην περιοχή Κοκκινοπλό  Ελάσσονος στη θέση «Μπάρα». Ο Ο.Θ. προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστου.

Ο Ο.Θ. Νάκας Δ. κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του  ανέστειλε παράνομη θήρα τριχωτού θηράματος (λαγό), εντός του καταφυγίουάγριας ζωής στην περιοχή της Ελασσόνας.

Κατά τη διενέργεια ελέγχου ο Ο.Θ. Νάκας Δ. ,κατέγραψε παράβαση του νόμου περί θήρας για παράνομη μετατροπή κυνηγετικού όπλου.

Ο Ο.Θ. Νάκας Δ., στον έλεγχο που  διενήργησε εντόπισε δύο άτομα στην περιοχή της Βερδικούσιας Ελασσόνας, όπου το πρώτο κυνηγούσε χωρίς άδεια θήρας , καθώς η άδεια του είχε ανακληθεί, ενώ το δεύτερο γιος του πρώτου είχε προχωρήση σε παράνομη παραχώρηση του κυνηγετικού του όπλου.

Στην περιοχή του Αλμυρού ο Ο.Θ. Ξαφάς Ι. εκτελώντας υπηρεσία στο καταφύγιο άγριας ζωή «Καραμάνη» εντόπισε και ανέστειλε παράνομη θήρα με τη χρήση προβολέων τη νύχτα. Στις 10 Οκτωβρίου, ο ίδιος εντόπισε παράνομη θήρα αγριόχοιρου εντός του καταφυγίου άγριας ζωής ¨Φαρδύκολης Βρύναινης» , καθώς δέχτηκε και απείθεια από τα άτομα που φέρονταν να ασκούν παράνομη θήρα μέσα σε αυτό.

 thurofulakh Στην περιοχή της Καρδίτσας ο Ο.Θ. Κότσιαλος Χρ. μαζί με το συνάδελφό του Αλτάνη Σπ. εντόπισαν σταθμευμένο αγροτικό όχημα στα όρια απαγόρευσης της περιοχής Ιτάμου και στην προσπάθεια ελέγχου του οδηγού εκείνος επέδειξε απείθεια και τους επιτέθηκε φραστικά.

Ο Ο.Θ. Κότσιαλος Χρ. , αξιοποιώντας πληροφορίες μέσω της συχνότητας του ασυρμάτου , στην περιοχή Ραχούλα εντόπισε άτομο να ασκεί θήρα χωρίς άδεια θήρας και δέχτηκε απείθεια κατά τη διαδικασία του ελέγχου αυτού.

Ο Ο.Θ. Αλτάνης Σπ. στην περιοχή Μούχα του Δ. Σοφάδων, κατόπιν πληροφορίας εντόπισε άτομο να κυνηγάει άνευ άδεια θήρας.

Στη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου ο Ο.Θ. Ράπτης Αθ. έπειτα από καταγγελία ανέστειλε παράνομη θήρα με τη χρήση παγίδων, στη θέση «Σκυλοχώραφο» στον Κατιγιώργι Πηλίου.

Ο Ο.Θ. Λάσκος Γ. κατά τη διενέργεια ελέγχου , εντόπισε παράβαση του νόμοιυ περί θήρας , καθώς ένα άτομο κατείχε κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα και δεχόταν οχτώ φυσίγγια αντί των τριών που επιτρέπεται.

Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στο Δασαρχείο Βόλου από ον Ο.Θ. Χαυδατούρ Στ., όταν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του εντόπισε να μεταφέρονται δυο θηρευμένοι αγριόχοιροι, σε περίοδο μη επιτρεπόμενη.

Τέλος στην περιοχή του Ελάφου του Ν. Λάρισας, έπειτα από καταγγελία οι Ο.Θ. Κουλουκτσής Γ.  και Ράπτης Αθ. εντόπισαν και  ανέστειλαν θήρα αγριόχοιρου σε περίοδο όπου απαγορεύεται η θήρα του ανωτέρω τριχωτού.

Όλες οι περιπτώσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη, δικαιώνοντας έτσι το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ζ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας

πηγη: Ζ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας