θεματα

Published on December 23rd, 2016 | by Kynoclub

1

Ποιο υγιείς οι άντρες που κυνηγούν συχνά και μετά τα πίνουν με τους φίλους τους!

Μπορεί η έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης να μην αναφέρεται σε  αντροπαρέες κυνηγών  όμως είναι αυτονόητο ότι δυο …έξοδοι την εβδομάδα τον γιατρό και την κατήφεια τα κάνουν πέρα! Η έρευνα λέει ότι οι άντρες που βγαίνουν με τους φίλους τους για ποτό είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι. Τι καλύτερο λοιπόν από τον συνδυασμό κυνηγίου και …κρασοκατάνυξης. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα και βγάλτε  και τα δικά σας συμπεράσματα ….Ν.Φ

mwrakia

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε ότι όταν οι άντρες βγαίνουν έξω για ποτά με τους φίλους τους δεν διασκεδάζουν απλώς, αλλά κρατιούνται και υγιείς!

Με λίγα λόγια δηλαδή, το να συναντιούνται με τους κολλητούς τους και να πίνουν, είναι εντελώς απαραίτητο!

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι άντρες πρέπει να βγαίνουν έξω δύο φορές την εβδομάδα από αναγκαιότητα.

Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη από τον Dr. Robin Dunbar, ψυχολόγο και διευθυντή της ομάδας κοινωνικών και εξελικτικών ερευνών νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο Dunbar και η ομάδα του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν οι άνδρες βγαίνουν για να πιούν ποτά με τέσσερις φίλους τους, δύο φορές την εβδομάδα, καρπώνονται πλήρως τα οφέλη της ανδρικής φιλίας, που με την σειρά τους προσφέρουν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, απελευθέρωση ενδορφινών, συνολική μείωση στα επίπεδα άγχους!

Ο καθηγητής προσθέτει επίσης ότι μια νύχτα με φίλους στα μπαρ ενισχύει την αίσθηση της ομαδικής εργασίας αλλά και της συντροφικότητας.

Επίσης η προσμονή να βγουν με τους κολλητούς τους για ποτό, τους δημιουργεί ένα όμορφο αίσθημα και προσπαθούν να «τελειώσουν» γρήγορα όλες τις εκκρεμότητες που έχουν για να μην συμβεί κάτι και αναβληθεί το ραντεβού! Ουσιαστικά δηλαδή, «κοροϊδεύουν» τον εαυτό τους και γίνονται πιο αποδοτικοί!

Συμφωνία με την ίδια μελέτη, ένας στους τρεις άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να βρει το χρόνο να συναντηθεί με τους φίλους μία φορά την εβδομάδα και αυτό του προκαλεί θλίψη με συνέπεια να είναι στεναχωρημένος και να μην αποδίδει σωστά στην δουλειά του ή στην σχέση του!

Και επειδή οι άντρες το 20% της ημέρας τους ασχολούνται με το κινητό τους ή με τον υπολογιστή τους, τους λείπει η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε μερικά… ποτηράκια και μερικές κουβέντες με φίλους είναι ο καλύτερος τρόπος να… συνέλθουν!

Αυτές είναι έρευνες που υιοθετούμε πλήρως!

Πηγη: gazzetta.gr


About the Author  • ΚΡΗΣ

    Δηλαδή θέλει περίσσεια φιλοσοφία, πως αυτός που ανεβαίνει στο βουνό δυό φορές την εβδομάδα και μετά ροβολάει στην ταβέρνα, πρέπει να είναι περίσσια υγιής για να το κάνει; Πολλοί, του σαρκίου μου συμπεριλαμβανομένου, αρνούνται τέτοιες επίπονες συνήθειες. Τέτοιες έρευνες σου φτιάχνω 100 την ώρα, όπως τόλεγε κι ο Γιάννης.

Back to Top ↑