θηροφυλακή

Published on 28 Δεκεμβρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Επιτυχίες και πάταξη της λαθροθηρίας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο της Καλαμάτας

Στο πλαίσιο της συνεχόμενης προσπάθειας που γίνεται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις για την μείωση και εξάλειψη της λαθροθηρίας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας συμμετέχοντας ενεργά και με μεγάλη προσήλωση στο στόχο αυτό, έχει να παρουσιάσει κάποιες νέες επιτυχίες του στο τομέα αυτό.

Οι θηροφύλακες του Συλλόγου μας, Π. Κουρούπης, Χ. Νιάρχος, αλλά και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Δ. Μαλαπάνης, Γ. Γιαννακόπουλος και Β. Μπάκας στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και με ιδιαίτερο ζήλο κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις πιο κάτω επιτυχίες:

kalamata2

* Στις 17/9/2016 σε περιοχή του δάσους Ταϋγέτου πραγματοποιώντας διενέργεια ελέγχων, ένα αυτοκίνητο, παρόλο ότι ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες, δεν σταμάτησε για τον έλεγχο. Κατόπιν ενεργειών βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος που ήταν επιβαίνων και κατά αυτού υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά για άρνηση ελέγχου.

* Στις 27/9/2016 εντοπίστηκε και περισυνελέγη μια ηχομιμητική συσκευή(κράχτης)σε περιοχή του Σταυροπηγίου Δήμου Καλαμάτας.

* Στις 29/9/2016 περισυνελέγη ένας ακόμα κράχτης στην περιοχή Αγίου Νίκωνα Δήμου Δυτικής Μάνης.

* Στις 30/9/2016 στα Περιβολάκια του Δήμου Καλαμάτας ύστερα από έλεγχο που έγινε σε διερχόμενο αυτοκίνητο με τρία άτομα, εντοπίστηκε άλλος ένας κράχτης, ο οποίος βέβαια κατασχέθηκε όπως επίσης τα κυνηγετικά όπλα, οι άδειες θήρας αλλά και το αυτοκίνητο ως μέσα τέλεσης παράνομης θήρας και υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά.

kalamata3

Εδώ να αναφέρουμε για άλλη μια φορά το μεγάλο έγκλημα που γίνεται με τους κράχτες που τοποθετούνται σε οποιοδήποτε μέρος επιλέξουν οι λαθροθήρες.

Δεν είναι μόνο η υπέρβαση του ορίου κάρπωσης των ορτυκιών, το μείζον θέμα είναι ότι η περιοχή που τοποθετείται ο κράχτης και προσελκύει τα κουρασμένα και αδύναμα από το ταξίδι πτηνά, δεν καλύπτει τις ανάγκες τους για τροφή και νερό.

Και εδώ διαπράττεται το μεγάλο έγκλημα.

Τα ορτύκια όπως και τα περισσότερα μεταναστευτικά πτηνά επιλέγουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τις τοποθεσίες στάσεων για να λάβουν τα απαραίτητα για το ταξίδι τους τροφή και νερό.

Όταν μέσω των κραχτών, αυτές οι επιλογές διαταράσσονται τα ορτύκια δεν θα αποκτήσουν τα απαιτούμενα εφόδια για να περάσουν τις θαλάσσιες εκτάσεις και να φτάσουν σώα στους τόπους αναπαραγωγής.

Πιστεύουμε ότι γίνεται κατανοητό σε όλους μας ότι η χρήση ηχομιμητικών συσκευών αποτελεί ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το κυνήγι και αν δεν σταματήσει άμεσα θα έχουμε ορατά τα αποτελέσματα αυτών των παράνομων ενεργειών.

Η προστασία και η χρηστή διαχείριση του θηραματικού πλούτου πρέπει να είναι και είναι η πρώτη μας επιλογή.

Οι έλεγχοι από τους θηροφύλακες που εμείς οι ίδιοι κυνηγοί πληρώνουμε θα συνεχιστούν αμείωτοι και με την ίδια συχνότητα καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας

Παντελής Δρούγας Κωνσταντίνος Μούζος

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας