επικαιροτητα

Published on 2 Ιανουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους: για την ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορίας για θανάτωση νεαρού κύκνου στη Χαραμίδα (Μυτιλήνης)

Με αφορμή τα άρθρα και τα σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη θανάτωση νεαρού κύκνου σε περιοχή της Μυτιλήνης (Χαραμίδα) θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:
Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις πρώτες από όλους επιθυμούμε και επιδιώκουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων παρανομούν, για το λόγο αυτό λειτουργεί το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής το οποίο έχει καταγράψει χιλιάδες παραβάσεις του δασικού κώδικα στα χρόνια λειτουργίας του. Παρόλα αυτά όπως διαβάζουμε σε άρθρο ο αυτόπτης μάρτυρας θεώρησε αποτελεσματικότερο να ενημερώσει μια Μ.Κ.Ο. για το περιστατικό και όχι τα αρμόδια προανακριτικά όργανα. Κάτι ακόμη που μας προξενεί πολλά ερωτηματικά είναι πως σε καταγγελίες για παράνομο κυνήγι αυτών των ημερών και ενώ προέρχονται από άτομα με εξοπλισμό φωτογράφησης, δεν υπάρχει κανένα φωτογραφικό στοιχείο που να τις στοιχειοθετεί αυτό σε συνδυασμό με μαρτυρία ατόμου που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην περιοχή, βγήκε βόλτα στη παραλία της Χαραμίδας, φωτογράφησε τη φύση ήταν στο κτήμα του (σε κοντινό σημείο) και μας ανέφερε ότι δεν έπεσε στην αντίληψη το συμβάν αλλά ούτε και τουφεκιές.

ruzia1
Ο ακτιβισμός από τον καναπέ σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει τη φύση από κάθε ασυνείδητο. Οι καταγγελίες θα πρέπει να γίνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες: δασαρχείο -θηροφυλακή και όχι στο facebook για τη συλλογή likes. Η προστασία της Φύσης είναι καθήκον όλων μας και για αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνεται με συνέπεια και ορθότητα.
Όσον αφορά τα γενικευμένα σχόλια προς τους κυνηγούς, προσβλητικά για τα μέλη μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το κυνήγι είναι μια νόμιμη δραστηριότητα και το νομικό πλαίσιο που το διέπει από τα αυστηρότερα της Ευρώπης.
Τέλος υπενθυμίζουμε στα μέλη μας –κυνηγούς ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε αμφιβολίας ή όταν το θήραμα είναι σε μεγάλη απόσταση να αποφεύγεται η προσπάθεια θήρευσης του.
Κάθε πολίτης μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα:
Διεύθυνση Δασών Λέσβου 2251040052
Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους 2251025259
Θηροφύλακες:
Παυλέλλης Γεώργιος 6937398486 (για κεντρική και δυτική Λέσβο)
Βαβλαδέλλης Ιγνάτιος 6932398349 (για κεντρική και δυτική Λέσβο)
Τσακίρης Μιχαήλ 6932702279 (για ανατολική Λέσβο)

Πηγή: http://www.bkoa.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας