θηροφυλακή

Published on 9 Ιανουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Mήνυση για λαθροθηρία, απείθεια, παράνομη οπλοφορία και τροποποίηση του κυνηγετικού όπλου!

kopΤην Κυριακή 08-01-2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Πετρόπουλος Φώτης με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κάτω Αχαΐας κατά την άσκηση των καθηκόντων του στην περιοχή Κοτυχίου-Στροφυλιάς αξιοποιώντας σχετική καταγγελία εντόπισε ένα αγροτικό όχημα με τρεις επιβαίνοντες και εκτός αυτού ένα άτομο να ασκεί θήρα κρατώντας κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα. Απευθυνόμενος στο άτομο που κρατούσε το κυνηγετικό όπλο και ζητώντας του να πλησιάσει στο μέρος που ήταν και τα υπόλοιπα άτομα, εκείνο τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, εμφανίσθηκε λίγο μετά και αφού επιβιβάσθηκε στην θέση του οδηγού διέφυγε με τους συνεπιβάτες του οχήματος από το σημείο. 
Στην συνέχεια ο Θηροφύλακας διερευνώντας την γύρω περιοχή και περίπου σε απόσταση 100 μέτρων προς την κατεύθυνση που είχε διαφύγει αρχικά ο δράστης εντόπισε μέσα στα καλάμια ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα. Το κυνηγετικό όπλο από τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε να είναι παραποιημένο δεχόμενο συνολικά έξι φυσίγγια στην αποθήκη και στην θαλάμη, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος του όπλου για το οποίο είχε λήξει η σχετική άδεια κατοχής.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα άνευ σχετικής αδείας, για απείθεια, για παράνομη οπλοφορία και παράνομη τροποποίηση του κυνηγετικού όπλου όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας, του Νόμου περί Όπλων και του Ποινικού Κώδικα.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας