ειπαν

Published on 10 Ιανουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Εμείς οι …άκαπνοι κυνηγοί του καναπέ υποκλινόμαστε στην ανδρεία των κυνηγαράδων που γεμίζουν τα καπό και τα τρέιλερ με σκελετωμένες μπεκάτσες

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΙΑΠΠΟΣ (κυνηγός, κυνοτρόφος & εκπαιδευτής)

Έγραψε σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο με αφορμή την παροχή τροφής στην άγρια πανίδα στο Δέλτα του Αξιού από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμπελοκήπων.

΄΄Μια μοναδική εμπειρία τάισμα των πουλιών στο δέλτα του Αξιού. Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που μετά από το κάλεσμα του κυνηγετικού συλλόγου Αμπελοκήπων μου δόθηκε η ευκαιρία να βιώσω μια άλλη πτυχή του κυνηγίου. σφοδρή χιονόπτωση, δυνατός βοριάς και πλήθος υδροβίων να γεμίζουν τον ουρανό.

Βάτα γεμάτα μπεκάτσες που ταλαιπωρημένες από την πολυήμερη κακοκαιρία βρήκαν καταφύγιο στις κοίτες των ποταμών.

Ικανοποίηση από την ευκαιρία που δώσαμε σε κάποια πουλιά να βρουν λίγη εύκολη τροφή ώστε να αυξήσουμε την πιθανότητα επιβίωσης τους και με την κυνηγετική μας αποχή (εδω και 8 μέρες) να μην εκμεταλλευτούμε αυτη την ευάλωτη κατάσταση των πουλιών.

Δυστυχώς μόλις και μετά βίας μαζευτήκαμε 10 άτομα μέσα απο μερικές χιλιάδες μέλη του συλλόγου.

Ακόμα χειρότερο ήταν το γεγονός οτι υπήρχαν πολλοί που κυνηγούσαν ακόμα και μέσα στο απαγορευμένο. κρίμα !!!!!!! ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους.

Θέλουμε πολύ δουλειά ως κυνηγετικός κόσμος και προφανώς πολλά ακόμα χρόνια πορείας μεσα στα κυνηγετικά μας σκοτάδια. κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέμαι αν τελικά η μοναδική λύση ειναι η οριστική απαγόρευση του κυνηγίου.??????? δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν ξερω. Όταν όμως αποδεδειγμένα δεν μαθαίνουμε και δεν κατανοούμε τις αλλαγές που εχουν συμβεί στον κόσμο γύρω μας τα τελευταία 20-30 χρόνια και εμείς εξακολουθούμε να λειτουργούμε με τις ίδιες πρακτικές των παππούδων μας τότε πολυ φοβάμαι οτι οσο και να ξορκίζουμε το κακό μάλλον δεν θα το αποφύγουμε. Άλλωστε ως γνωστόν ή φύση εκδικείται’ και αυτός μοιάζει να ειναι ίσως ο μονο τρόπος που θα αντιληφτούμε οτι επιτέλους πρέπει να αλλάξουμε. 

trofh

Στην συνέχεια θα πηγαίναμε στο Ωραιόκαστρο να ταΐσουμε τις πεδινές αλλά καθυστερήσαμε στο δέλτα και η σφοδρή χιονοθύελλα που έπεφτε περίπου στις τρεις το μεσημέρι μας υποχρέωσε να το αναβάλουμε για αύριο.

Σεβασμός στη φύση συνάδελφοι. Το κυνήγι δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας, Το δανειζόμαστε από τα παιδιά μας… Πέρα απο τα χιλιάδες παπιά που κάποια γυρόφερναν την καρότσα με το καλαμπόκι ενω τα περισσότερα ουτε με τα σφυρίγματα δεν σηκώνονταν, σε μια ευθεία περίπου 3 χιλιόμετρων πάνω απο ανάχωμα οδηγώντας, είδαμε τέσσερις μπεκάτσες που έπρεπε να τις κλωτσήσεις για να σηκωθούν. φυσικά αυτά ειναι λεπτομέρειες για τους ‘πραγματικούς κυνηγούς’ με το τεράστιο πάθος και την μοναδική ικανότητα να σπέρνουν τον θανατο, να γεμίζουν καπό, κορμούς, βράχους, σκυλοκουτα, τρέιλερ και οτι άλλο βρουν μπροστά. Μεγάλο πάντα για να χωρέσει το ανδραγάθημα τους. εμείς οι ακυνηγητοι, οι άκαπνοι, οι ατουφέκιστοι, οι ατάλαντοι, οι κυνηγοί του καναπέ, του πληκτρολογίου, οι κουραδαδες, οι μπεκατσαδες του Ιουλίου, με τα κοπρόσκυλα και τα καμπόσκυλα του γκαζόν του Λαγκαδά, υποκλινόμαστε στην ανδρεία των παραπάνω αρσενικών που τιμουν το ανθρώπινο είδος.

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!!!!!!΄΄

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr. Για οποιαδήποτε ήττα υποστεί το κυνήγι υπεύθυνοι θα είναι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που παριστάνουν τους κυνηγάράδες και αναρτούν εκατόμβες στο διαδίκτυο. Συνυπεύθυνες οι εξαφανισμένες διοικήσεις των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας που σφυρίζουν αδιάφορα με όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας