θηροφυλακή

Published on 11 Ιανουαρίου, 2017 | by Kynoclub

0

Ο λαθροθήρας …κόλησε στην λάσπη!

Tην Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αλεξίου Άγγελος και Πετρόπουλος Φώτης με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Πάτρας και Κάτω Αχαΐας αντίστοιχα, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Μετόχι στην λιμνοθάλασσα Προκόπου, εντόπισαν εντός του καταφυγίου άγριας ζωής ένα άτομο να ασκεί θήρα κρατώντας στα χέρια του ένα κυνηγετικό όπλου τύπου καραμπίνα.

Μόλις εξήλθε από την λίμνη, φορώντας τις ειδικές γαλότσες- αδιάβροχο έως το στήθος, και κρατώντας το κυνηγετικό του όπλο, κατευθύνθηκε στο σταθμευμένο του όχημα, όπου αφού έβγαλε το αδιάβροχο, αφαίρεσε τα φυσίγγια από το όπλο και τα τοποθέτησε στο αυτοκίνητό του, ξεκίνησε για να φύγει. 

kop6

Στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί με το όχημά του από την περιοχή κόλλησε στη λάσπη σε παρακείμενο χαντάκι, ενώ στο σημείο κατέφθασαν και οι Θηροφύλακες. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος τύπου κλούβας υπήρχε ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα το οποίο ήταν παραποιημένο, καθώς μπορούσε να φέρει έξι (6) συνολικά φυσίγγια αντί των τριών (3) που ο νόμος ορίζει ρητά, και συνολικά 49 φυσίγγια.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για παράνομη θήρα εντός καταφυγίου άγριας ζωής καθώς επίσης κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας